BRNABIĆ: Pitaću Šarčevića zašto kod njega ima najviše NOVCA ZA PUTOVANJA!

Autor: Tanjug

Vesti

11.12.2017

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Vlada Srbije bila racionalna što se tiče sredstava za službena putovanja, da se budžetom za narednu godinu bavila u apsolutnim brojevima i da joj je bilo važno da sagleda pravac svakog ministarstva i da li su predvideli sredstva da to ostvare.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Upitana zašto je budžetom za 2018. godinu Ministarstvo prosvete dobilo najviše novca za putovanja, ona je rekla da će "morati da pogleda", da je gledala apsolutne brojeve i da joj je bilo važno da Ministarstvo prosvete dobije najveće povećanje. 

- Tu ima puno povećanja za opremanje osnovnih i srednjih škola u skladu sa prioritetima Vlade Srbije, uvođenjem informacionih tehnologija. Srednje stručne škole će nam biti fokus naredne godine, jer je 2017. godine fonus bio na osnovnim školama i fakultetima - rekla je Brnabić novinarima nakon prvog sastanka Komisisije za pripremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Kako kaže, moraće da se konsultuje sa ministrom prosvete, a pretpostavlja da je to novac namenjen i za stručna putovanja zaposlenih u školama.

- U Ministarstvu prosvete je dobro urađen budžet, imaju jako puno davanja. Videli ste, ministar sada priča o tabletima u školama, digitalizaciji nastavnog programa. To je do sada urađeno samo u Finskoj. Dakle, ozbiljne reforme imaju na umu - naglasila je ona.

Njen odgovor prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je šaljivo rekao "Ana je postala super političar. Vi je pitate za putovanja, a Ana prebaci na tablete i digitalizaciju". 

- Ko će znati šta je svako ministarstvo ubacilo u budžet. Nemoguće je znati svaki razdeo... Ministar će morati kasnije da pruži odgovor - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Mia

11.12.2017 10:38

Najverovatnije novac je namenjen za strucna putovanja, ali naravno treba ispitati.

Cudna suma

11.12.2017 11:04

U unutrasnjosti postoje skole u kojima ne postoji nijedan kompjuter, a pricamo o digitalizaciji. Naravno da se budzet prosveti mora povecati kako bi svako selo bilo jednako razvijeno i u korak sa civilizacijom.

Arditi

11.12.2017 11:08

Usavrsavanje nastavnog kadra treba podrzati, ali i uvideti gde se novac utrosava.

Petar986

11.12.2017 11:26

Zasto sumljati u svrhu putovanja?? Kada ministarstvo prosvete radi odlicno svoj posao! #rezultati