(FOTO) MILJENICA FORTUNE! Maja iz Paraćina i zvanično postala vlasnica stana u BG: OTKRILA DA LI NAMERAVA DA GA PRODA!

Autor: Republika

Vesti

03.12.2020

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u ime Vlade Srbije Ugovor o poklonu sa dobitnicom stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2020" Majom Florić iz Paraćina, i sa direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem.

RepublikaFoto: Tanjug/S: AĆIMOVIĆ
Ministar Mali i Maja Florić

Time je dobitnica zvanično postala vlasnik stana od 50,47 kvadrata u naselju Zemunske kapije.

Maja Florić se zahvalila na toj vrednoj nagradi i pozvala građane Srbije da sakupljaju račune i šalju koverte.

- Mi ćemo svakako stan zadržati, nećemo ga prodati, jer sreća se ne prodaje. Za sada nemamo druge planove, deca rastu, a oni će se ovako lakše odlučiti gde će stanovati - rekla je ona i zahvalila se ministru Malom.

Ministar je istakao da je nagrada otišla u prave ruke i poručio Maji Florić da je srećnica, pošto je njena koverta izvučena od 3,2 miliona pristiglih koverata sa fiskalnim računima.

RepublikaFoto: Tanjug/S: AĆIMOVIĆ

- Želim da se zahvalim gospođi Florić na 30 koverata koje je poslala. Hvala jer ste postali partner Vlade Srbije, partner Vašoj državi u borbi protiv sive ekonomije. Hvala Vam na lojalnosti koju ste pokazali time što ste odgovorno prikupljali fiskalne račune i poslali ih, jer nama je borba protiv sive ekonomije jedna od najvažnijih stvari sa kojima se suočavamo - naveo je on.

Mali je naglasio da je siva ekonomija štetna za sve nas, i za državu koja gubi deo sredstava, ali i za sve građane.

Dodao je da ako građani ne uzmu fiskalni račun, taj novac će završiti u sivoj zoni, jer će koristi imati samo onaj ko taj račun nije izdao.

RepublikaFoto: Tanjug/S: AĆIMOVIĆ

- Ukoliko uzmete račun, deo poreza ulazi u budžet, a od tog novca gradimo auto-puteve, gradimo i projekte poput naselja 'Zemunske kapije', gradimo bolnice, škole, borimo se protiv krize koju izaziva Kovid 19, jer kupujemo lekove, medicinsku opremu, pomažemo našoj privredi - ukazao je Mali.

Kao drugi primer očigledne zloupotrebe ministar je naveo žrtve sivog poslovanja - neprijavljene radnike.

Istakao je da oni ne dobijaju, jer im se ne uplaćuju porezi i doprinosi, nemaju prava iz radnog odnosa, ali gubi i država.

- Protiv toga mi moramo da se borimo. Ali, konkurencija na tržištu je takva da kada ljudi dobiju mogućnost zaposlenja, ne žele više da rade na crno. Borba protiv sive ekonomije, svaki procenat za koji je smanjimo, znači više novca u našem budžetu. Taj novac koristimo za podizanje kvaliteta života građana Srbije - rekao je Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/S: AĆIMOVIĆ

Prethodna nagradna igra je pokazala, dodaje on, da je za 33 odsto povećana naplata poreza od malih fiskalnih obveznika, dok je za 47 odsto bilo više prijava građana da nisu dobili fiskalne račune.

- Rezultat je bio vidan. Zahvaljujući nagradnoj igri svest građana se razvila, a isto očekujemo i ove godine. Međutim, nagradna igra ne treba da bude jedini razlog zašto se uzimaju računi. Neophodno je da se svi sistemski borimo protiv sive ekonomije. Uzimajte fiskalne račune jer tako štitite državu, štitite sebe, obezbeđujete bolju budućnost vašoj deci - naglasio je Mali.

Napomenuo je da se država protiv sive ekonomije bori sistemski, donošenjem novih zakona, poput Zakona o javnim nabavkama koji je već u primeni i podsetio da je urađen Nacrt zakona o fiskalizaciji, koji će uskoro biti pred poslanicima, kao i da se radi na Zakonu o e-fakturama, koji će omogućiti lakši povraćaj PDV-a.

Ministar finansija je pozvao građane Srbije da nastave da šalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 fiskalnih isečaka za učešće u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi 2020" i podsetio da će biti dodeljeno još 11 stanova, kao i 55 automobila "Fijat 500L".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading