BEZOBRAZLUK: DRASTIČNO VEĆE CENE LETOVANJA U GRČKOJ OVE GODINE! Apartmani do 900 evra po osobi

Autor:

Vesti

31.03.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sve to, poskupele i boravišne takse, koje u hotelskom smeštaju iznose i do 100 evra za deset dana

BEZOBRAZLUK: DRASTIČNO VEĆE CENE LETOVANJA U GRČKOJ OVE GODINE! Apartmani do 900 evra po osobi

Foto: Profimedia Grigoriy Sokolov Sputnik Pro

Ukoliko se spremate za letovanje, ove godine u širokom luku zaobiđite Grčku. Pravdajući se svim i svačim, od rata u Ukrajini do inflacije, Grci su bezobrazno digli cene, pa će vas boravak koštati od 20 do 30 odsto više nego lane.
Ako se uzme u obzir da je Grkinja Dora Bakojani, izvestilac za Kosovo, zabila nož u leđa Beogradu i pogurala Kosovo u Savet Evrope, onda nema razloga da Grčka i dalje bude omiljena srpska destinacija.


SLABA UTEHA


Samo prostim uvidom u ponude srpskih turističkih agencija kosa će vam se dići na glavi, a novčanik zaplakati. Tako "Oktopod travel" nudi desetodnevni najam apartmana na Sartiju za čak 510 evra po osobi. U slučaju da idete sopstvenim prevozom, platićete 30 evra manje, što i nije neka uteha.


- Neprijatno sam se iznenadio kada sam svratio u poslovnicu "Turist trejda" u Beogradu da bih se raspitao za apartmane na Pefkohoriju. Po osobi - od 500 do 550 evra! Što je mnogo, mnogo je - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.
On dodaje da je dodatni problem taj što gosti apartmana jednostavno nemaju gde da se kupaju:

Republika

Foto: Printscreen

Cene u Oktopod Travelu

 

- Plaže su zauzeli hotelski gosti, tačnije njihove ležaljke su sve okupirale. Morate da pešačite stotinama metara da dođete do dela plaže gde sa decom možete da se okupate.
Šampioni skupoće su apartmani na Tasosu, koji su u ponudi "Atlantik travela" i na koje nemojte ni da pomišljate ukoliko baš nemate para za bacanje. Naime, tamo 850 evra po osobi košta samo soba, pa se desilo nešto što je dosad bilo nezamislivo: i dalje ima slobodnih mesta u maju i junu, koji su ranijih godina bili rasprodati.


PARKING SE POSEBNO PLAĆA


- Zaista sramota. Apartman košta 900 evra po osobi za deset dana. Šta za to dobijamo? Besplatno korišćenje klime i vaj-faja, kao i peškira, kao da se to ne podrazumeva. Međutim, za one koji žele svoje parking-mesto cena je pet evra dnevno, uz to morate da ga unapred rezervišete u agenciji jer je broj mesta ograničen. Naravno, plaćanje je na licu mesta, čim dođete u vilu - ogorčen je čitalac Srpskog telegrafa koji se javio našoj redakciji.


Na sve to, poskupele su i boravišne takse, koje dodatno opterećuju budžet turista.
- Najjeftinija i dalje ostaje taksa za boravak u apartmanima, koja je do sada bila 50 centi po danu po jednom apartmanu. Bila je, dakle, pet evra za 10 dana, a sada je evro i po dnevno, znači 15 evra za 10 dana - rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije ("juta") Aleksandar Seničić i dodao:
- Kad su u pitanju hoteli, za deset dana to će vas koštati između 30 i 100 evra, zavisno od kategorije.

Demokratija: Atina ugrozila i pitanje Kipra


Grčki list Demokratija je, komentarišući potez Dore Bakojani, preneo oštro reagovanje predsednika Vučića.
List ocenjuje da potez Bakojanijeve "otvara put za međunarodno priznanje Kosova" i ističe da perspektiva priznanja Kosova zapravo grčkom inicijativom stvara veliki problem i na Kipru, koji se tome oštro protivi, jer je s pravom zabrinut da bi takav razvoj događaja mogao otvoriti put priznanju okupiranog dela Kipra.
Takođe se ističe da ovaj "opasan preokret" nije samo potvrda dubokog raskola koji je, nažalost, sada nastao u grčko-srpskim odnosima pod odgovornošću grčke strane, već da predstavlja i loš predznak "pogubnih posledica" po Kipar.

Ludilo u Porto Karasu


Na Tviteru se pojavila objava jednog korisnika koji tvrdi da je letovanje za četiri osobe polupansion u Porto Karasu minule sezone koštalo 1.375 evra, dok je sada s popustom u istom terminu čak 4.741 evro!
Ljudi su bili šokirani ovim poskupljenjem, pogotovo što odmor u prvoj polovini jula košta čak 600 evra po danu!

Skuplja putarina


Od 1. januara poskupela je i putarina u Grčkoj, u proseku, 7,63 odsto, a poskupljenja su najavljena i u naredne tri godine.
Atina - Solun 33,75
Atina - Janjina 41,15
Atina - Patras 12,7
Atina - Kalamata 15
* cene u evrima
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading