JA SAM UVEK KRIV ZA SVE! Ivanišević otkrio da NIJE bilo LAKO trenirati ĐOKOVIĆA!

Autor:

Sport

31.03.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tako je to kada ste trener"

JA SAM UVEK KRIV ZA SVE! Ivanišević otkrio da NIJE bilo LAKO trenirati ĐOKOVIĆA!

Foto: Starsport

Nakon pet godina zajedničkog rada, najbolji teniser sveta Novak ĐokovićGoran Ivanišević su raskinuli saradnju. Ovo je došlo kao iznenađenje za mnoge, gledajući uspehe koje su postigli zajedno. 

Iako obojica ističu da je njihovo prijateljstvo na visokom nivou, mnogi su bili mišljenja da je Nole bio pregrub prema Hrvatu kada nije išlo, te da je to bio jedan od razloga rastanka.

Umeo je Ivanišević da izjavi kako ih je Novak tretirao kada je bivao poražen, da ih je "mučio", ali se na kraju uvek završavalo - pobedama.

Obojica su više puta isticali da postoje momenti tenzija kada se radi o odnosima u Novakovom stručnom štabu. Srpski as je otkrio da je često baš on razlog zašto dolazi do nervoze među članovima tima, te da je on "iza kulise" veoma nezgodan prema saradnicima. Ovako je, sa druge strane, svojevremeno objasnio odnos između trenera i igrača Ivanišević.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević i Novak Đoković

- Imate uvek taj stres. Ima nas petoro u timu, ali uvek sam ja kriv za sve. Tako je to kada ste trener - rekao je Ivanišević na konferenciji za Preduzetnički stav u Zagrebu i nastavio:

- Na terenu, ljudi su me videli kao divljaka, ali sam van terena skroz drugi čovek, miran sam. Niko nije verovao da ja mogu da budem dobar trener. Morate da znate kako da sahranite sopstveni ego, akcenat da satvite na igrača koji je važan. Vi niste važni. Nije lako motivisati ga jer je već sve osvojio, ali imamo način. Mnogo puta nismo saglasni, ali dobro je svađati se na terenu. Volim svoj posao koji dobro može da se uradi, samo ako ga volite i ako imate podršku porodice. Ako ne znate kako da se nosite sa stresom, koji je uvek prisutan, onda ne možete ovo da radite - istakao je Novakov trener, koji se oporavlja od operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading