VELIKA POBEDA REPUBLIKE! Atlas u kom su Hrvati otcepili Kosovo sa Karte Srbije POVUČEN IZ PRODAJE! STAVLJENA TAČKA NA VELIKI SKANDAL (FOTO)

Autor:

Vesti

15.02.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako nam je vlasnik i osnivač kompanije Slobodan Vučićević rekao, ova knjiga više se ne može naći ni na njihovoj internet stranici.

VELIKA POBEDA REPUBLIKE! Atlas u kom su Hrvati otcepili Kosovo sa Karte Srbije POVUČEN IZ PRODAJE! STAVLJENA TAČKA NA VELIKI SKANDAL (FOTO)

Foto: Facebook/Горан Весић

Nakon pisanja dnevnog lista "Srpski telegraf", kao i portala "Republika", sporni dečji atlas sveta proizveden u Hrvatskoj, juče je, u večernjim satima povučen iz prodaje u radnjama širom Srbije.

Republika

Foto: facebook.com/Goran Vesić, shutterstock, profimedia

 

Takođe, on se više ne može naći ni na internet stranici kompanije "Dexyco" koja ga je prodavala i u svojim radnjama.  

Naime, Srbija je u pomenutom dečjem atlasu sveta prikazana sa 15 odsto manje teritorije, što je korisnike društvenih mreža izuzetno razbesnelo, jer su nam na taj način oduzeli deo teritorije i ponovo žestoko udarili na Srbiju.

Mi smo tim povodom rešili da istražimo zašto, i zbog čega se ovakve knjige mogu naći u radnjama širom Srbije, pa smo tako pre nekoliko dana, kontakrirali kompaniju "Dexyco".

Na naše pitanje, kako komentarišu činjenicu da se atlas koji nam bespravno oduzima deo teritorije, prodaje u njihovim radnjama, kao i to, da li će je povući iz prodaje, oglasio se osnivač kompanije Slobodan Vučićević, koji je bio ljubazan da nam na sva, između ostalih pitanja, i odgovori. 

On je na naša pitanja odgovorio nakon par dana, gde nam je na samom početku otkrio da je sporni artikal povučen iz prodaje

NJEGOVO ODGOVOR PRENOSIMO U CELOSTI:

Ovim putem bih želeo pre svega da Vas obavestim da je sporni artikal povečen iz svih naših maloprodajnih objekata u večernjim časovima, kao i da je skinut sa internet ponude.

Takodje, želeo bih da Vam se zahvalim na korektnom i pravovremenom informisanju javnosti od strane vase medijske kuće.

U svoje lično ime i u ime moje porodice, koja je vlasnik kompanije DexyCo, istovremeno bih iskoristio priliku da se izvinim Vama kao i celoj domaćoj javnosti na grubom previdu našeg sektora za nabavku i izdavaštvo što se uopšte ovakov sporan artikal našao u ponudi kompnije DexyCo.

Činjenica je takodje da DexyCo nije jedini domaći maloprodajni lanac u kojem se našao sporni atlas. Ali ta činjenica u svakom slučaju ne umanjuje našu odgovornost prema javnosti.

P.S. Vezano za Hrvatsku, kompnija Egmont ima sedište u Danaskoj i jedan je od najvećih svetskih izdavača, a pomenuti atlas se nalazi u prodaji širom sveta na svim jezicima.  Igrom slučaja njihova mala filijala u Zagrebu je zadužena za naš region.

Veliki pozdrav i veliko hvala na ažurnosti,

Slobodan Vučićević, osnivač kompnije DexyCo - napisao je Vučićević. 

Podsetimo, na ovakav sraman potez hrvatske izdavačke kuće "Egmont" reagovao je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić koji je tražio da pomenuti atlas bude odmah uklonjen iz prodaje. 

 

 

- Srbija je u ovom atlasu prikazana kao država kojoj nedostaje 15% teritorije! Ne ulazim u to da li se radi o previdu izdavača, Frojdovskoj omašci ili postupku sa predumišljajem, ali potpuno je neprihvatljivo da se ovakva knjiga prodaje u knjižarama usred Beograda. I to deci čija svest o sopstvenom narodu i državi treba tek da bude oblikovana. 

Pitam se da li bi knjiga bilo kog srpskog izdavača koja osuđuje "Oluju" i proterivanje stotine hiljada Srba iz Hrvatske mogla da se prodaje deci u Zagrebu. 

Zato zahtevam od nadležnih institucija da reaguju i da ova knjiga što pre bude povučena iz prodaje. 

Dečji atlas sam po sebi nije nikakav problem, naprotiv, zalažem se za to da deca što više čitaju i uče iz štampanih knjiga, ali zadatak nadležnih je da im omoguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo koji Srbiju tretiraju kao suverenu i celovitu državu - napisao je tada ministar Vesić na društvenoj mreži Fejzbuk. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading