AKO TE MRZE USTAŠE ZNAČI DA RADIŠ PRVU STVAR: Bizarno paljenje lutke sa likovima predsednika Vučića i Putina

Autor:

Vesti

14.02.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj užasni događaj je jasan pokazatelj duboko ukorenjene mržnje prema svemu srpskom i pravoslavnom u hrvatskom društvu.

AKO TE MRZE USTAŠE ZNAČI DA RADIŠ PRVU STVAR: Bizarno paljenje lutke sa likovima predsednika Vučića i Putina

Foto: Tiktok, shutterstock

U regionu je odjeknula užasna vest o manifestaciji održanoj juče u Kaštelima, u Hrvatskoj, gde su učesnici maskenbala posle defilea spalili lutke sa likovima predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina. Ova bizarna i monstruozna manifestacija izazvala je ogorčenje javnosti, a posebno je šokantno što su u njoj učestvovali obični meštani, pa čak i deca.

 

 

Mržnja prema Srbima i pravoslavlju: Simbolika spaljivanja lutki Vučića i Putina

Ovaj užasni događaj je jasan pokazatelj duboko ukorenjene mržnje prema svemu srpskom i pravoslavnom u hrvatskom društvu. Spaljivanje lutki Vučića i Putina predstavlja simboliku koja ističe postojanje čvrstog konsenzusa u Hrvatskoj oko antisrpstva.

Hrvatski mediji i reakcija na skandal: Likovanje i podrška ustaškim gestovima


Reakcija hrvatskih medija na ovaj skandal je skandalozna, jer su neki od njih maltene likovali nad ovakvim užasnim gestom, ne videći ništa sporno u manifestaciji. Ovo jasno ukazuje na prožetost mržnje prema Srbima u hrvatskom medijskom prostoru.

Podrška ustaškim gestovima i delovanje hrvatskih medija: Povezanost sa srpskom opozicijom

Ustaše, koje neguju mržnju prema svemu srpskom, aktivno podržavaju srpsku opoziciju, naročito onu koja deluje u skladu sa hrvatskim interesima. Ovo je posebno izraženo u podršci koju dobija Đilasova lista "Srbija protiv nasilja".

Hrvatska podrška tokom borbe za nasilnu prevlast: Uticaj hrvatskih medija na politička dešavanja u Srbiji

Hrvatski mediji su pružali snažnu podršku srpskoj opoziciji, posebno tokom izborne kampanje, stavljajući ih u prvi plan, dok su istovremeno napadali predsednika Srbije i vređali njegove birače. Ovo ukazuje na direktnu umešanost Hrvatske u politička dešavanja u Srbiji.

Reakcija predsednika Vučića i ministra odbrane: Ogorčenje i upozorenje na ustaško ludilo

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, oglasio se povodom ovog užasnog događaja, izražavajući ogorčenje i ističući da je takav čin indirektno priznanje da dobro radi svoj posao srpskog predsednika.

- Što se tiče paljenja lutke, neko bi rekao da je žalosno to, a pravo da vam kažem nisam bio posebno nesrećan. Bio bih ljubomoran da je bio neko drugi iz Srbije, kada znam da su mi spaljivali kuće i crkvu, lutka je sitnica. U hrvatskim medijima su napisali da su to "tradicionalna događanja". Njima je tradicionalno spaljivanje. Ali, sve što mogu da spaljuju su lutke. Siguran sam da je moj otac ponosan da im je najveći problem njegov sin, a oni mu ubili oca, dedu... Da smo mi to ne daj Bože uradili nekome od njih, pola Evrope bi nam se nakačilo, nek spaljuju lutke, nek se igraju - poručio je predsednik, čija je porodica teško stradala od ustaške zločinačke ruke tokom Drugog svetskog rata.  

Ministar odbrane, Miloš Vučević, takođe je osudio ovaj izliv mržnje, nazivajući ga novim izlivom ustaškog ludila.

Pitanje denacifikacije Hrvatske: Potreba za suočavanjem sa prošlošću

U svetlu ovakvih događaja, postavlja se pitanje da li je vreme da Hrvatska prođe kroz proces denacifikacije, kako bi se suočila sa svojom prošlošću i sprečila ponavljanje ovakvih izliva mržnje i nasilja.

Ovaj skandalozni događaj u Kaštelima jasno pokazuje duboko ukorenjenu mržnju prema Srbima i pravoslavlju u hrvatskom društvu, kao i potrebu za suočavanjem sa ovim problemom na političkom, medijskom i društvenom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (29)

Loading
Tas

15.02.2024 07:45

Hrvatima su samo lutke i ostale a sada im se kote kojoti jer su ljude oterali

Stojan

15.02.2024 07:55

Čime se bave, sektaške akcije tzv evropske nacije.

Ivana

15.02.2024 08:01

Ustase sta bi drugo nego protiv Srba, Vucic se nije potresao

Ivana

15.02.2024 08:02

Strasno sta rade Ustase, mrze Srbe