SVET SE KREĆE UNAZAD - OVO JE DOKAZ ZA TO?! Dobro pogledajte kalendar za 2024. i 1996. godinu, jedna stvar upada u oko! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.01.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako bacite pogled, videćete zanimljivo poklapanje!

SVET SE KREĆE UNAZAD - OVO JE DOKAZ ZA TO?! Dobro pogledajte kalendar za 2024. i 1996. godinu, jedna stvar upada u oko! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Godina 1996. počela je u ponedeljak, prvog januara, a isti slučaj ponovio se i ove godine, 2024. 

Ako malo bolje pogledate kalendar, videćete da je tekuća godina "prepisana" i da je u potpunosti ista kao 1996. godina.

Završiće se u utorak, a ovo poklapanje bi trebalo da znači da će 2025. godine moći da se koristi kalendar iz 1998. godine i tako dalje, što je mnoge navelo da se zapitaju - da li se svet ustvari kreće unazad?

 

 

Šta je obeležilo 1996. godnu?

9. januar — Čečenski separatisti su napali rusku vojnu bazu u Kizljaru, što se pretvorilo u veliku talačku krizu u koju je bilo uključeno na hiljade civila.

17. februar — Egzodus Srba iz delova Sarajeva koji su Dejtonskim mirovinim sporazumom pripali Federaciji BiH.

9. april — Zajedničkom deklaracijom, Evropska unija formalno priznala Saveznu Republiku Jugoslaviju, gotovo četiri godine po njenom formiranju.

22. april — Napadima OVK na jugoslovenske snage bezbednosti, tiho otpočeo Kosovski rat.

18. maj — Radovan Karadžić se povukao sa mesta predsednika Republike Srpske, a dužnost predsednika je preuzela potpredsednica Biljana Plavšić.

5. jul — Ovca Doli je postala prvi sisar kloniran iz odrasle ćelije.

27. jul — Tokom Olimpijskih igara u Atlanti eksplodirala je bomba u zabavnom parku, usmrtivši dve osobe i ranivši 110 ljudi.

27. septembar — Talibanske snage su zauzele Kabul i uspostavile Islamski emirat Avganistan.

17. novembar — U Srbiji održan drugi krug lokalnih izbora. Opozicija ostvarila ubedljivu pobedu, ali je vlast odbila to da prizna. Na ulicama Beograda i drugih srpskih gradova izbili masovni protesti, koji su trajali tri meseca.

24. decembar — U Beogradu održan „kontra-miting“ Socijalističke partije Srbije na kojem je Slobodan Milošević, tadašnji predsednik Srbije i lider socijalista, izrekao čuvenu rečenicu "Volim i ja vas".

2024. godina do sada

Godina traje samo 9 dana, ali već je zabeležila nekoliko značajnih događaja.

- U dokumentima koji su otpečaćeni po nalogu suda nalaze se imena mnogih javnih ličnosti koje su bile na listi poznanika Džefrija Epstajna među kojima i dva bivša predsednika SAD Bil Klinton i Donald Tramp, muzičar Majkl Džekson i britanski princ Endru.

- Generalštab Vojske Srbije pokrenuo je inicijativu i predložio predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka, u trajanju do četiri meseca. 

- Premijerka Francuske Elizabet Born podnela je ostavku predsedniku Emanuelu Makronu, koji je ostavku prihvatio.

- U Nemačkoj započeli masovni protesti poljoprivrednika koji su paralisali čitavu državu.

- Umro Franc Bekenbauer, legenda nemačkog i svetskog fudbala.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading