"TREBA DA JAČAMO OSEĆAJ DA PRIPADAMO OVOJ ZEMLJI": Mali o uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Autor:

Vesti

07.01.2024

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O sklonosti Srba ka vojsci i finansijskom pitanju uvođenja obaveznog vojnog roka, kaže da je to najmanji problem.

"TREBA DA JAČAMO OSEĆAJ DA PRIPADAMO OVOJ ZEMLJI": Mali o uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Foto: RTV Pink

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink, a tom prilikom je govorio i o uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji.

O sklonosti Srba ka vojsci i finansijskom pitanju uvođenja obaveznog vojnog roka, kaže da je to najmanji problem.

- Zamislite za jednu lokalnu samoupravu, kada biste osposobili kasarne, treba neko da pravi obroke, da dostavlja opremu, to podiže lokalnu ekonomiju. Ako uložimo u rekosntrukciju kasarni, uložili smo u našu zemlju, zaposlili smo građevince, novac se vraća u budžet. Bilo bi neodgovorno od nas da ne razmišljamo o svojoj bezbednosti. Ulažemo stostruko više nego pre 10 godina, i naša vojska je 100 puta jača. Hoćemo da naši avioni čuvaju naše nebo, hoćemo da naša vojska čuva našu zemlju. Ničeg lošeg nema u tome, treba da jačamo osećaj da pripadamo ovoj zemlji, da budemo ponosni na to što smo Srbi, da smo na braniku otadžbine - rekao je Mali.

- Mi već imamo profesionalnu vojsku. Ono što želimo je da imamo obavezni vojni rok, da mladi prođu kroz taj osećaj obaveze, ako bude nešto, ne dao Bog, da budemo sposobni da branimo svoju zemlju - kaže ministar.

Na kraju emisije, Siniša Mali je glasao za predlog broj 2, "Finansijski bilans", i najavio da će oko 20. januara predstaviti u detalje sve ono što treba uraditi u naredne 3 godine.

- Srbija 2027., ako budemo složni i sposobni, Srbija će biti potpuno drugačija zemlja. Stvorićemo tu jaku ekonomiju koja je neophodna da stvorimo svojoj deci jednu jaču i bolju Srbiju - zaključio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zoran

08.01.2024 05:15

Neće deca s vama shvatite više to. Batinali ste ih pre dve godine, nikakve crkavice i sad prisila vam neće pomoći