ZAMISLITE KAKVA ĆE SRBIJA BITI! Mali o EXPO 2027: Pobedili smo najveće svetske zemlje, ovo je šansa za skok na svim poljima!

Autor:

Vesti

07.01.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Mali govorio je o EXPO 2027.

ZAMISLITE KAKVA ĆE SRBIJA BITI! Mali o EXPO 2027: Pobedili smo najveće svetske zemlje, ovo je šansa za skok na svim poljima!

Foto: RTV Pink

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u emisiji ''Hit Tvit'' pričao je o aktuelnim temama vezanim za srpsku ekonomiju - o predstojećim projektima koji će u velikoj meri izmeniti sliku Srbije, kao što je EXPO 2027, ali i o nedavno održanim izborima.

- Prvog decembra 2026. imamo obavezu da predamo ključeve učesnicima EXPO-a. Ja pozivam građane Srbije, kada prolaze obilaznicom, da pogledaju - radovi već teku. Mi smo domaćini najveće svetske manifestacije 2027. Pobedili smo najveće svetske zemlje, ono što je Vučićeva želja je da mi pod kišobranom EXPO-a 2027. godine napravimo jedan kvantni skok kada je u pitanju ekonomija, turizam, infrastruktura.

Kako je rekao EXPO je šansa da dalje nastavimo naš rast i naš razvoj, kao i da ćemo u narednim godinama raditi sa svim zemljama sveta, što će biti prilika za unapređivanje trgovine i Srbije uopšte.

- Hajmo svi samo da zamislimo kakva će Srbija biti ako sve ovo uspemo da završimo i uradimo do 2027. godine - rekao je Mali.

Zatim je prikazano kako će izgledati jedan od najlepših stadiona u Evropi, novi nacionalni stadion u Beogradu:

Republika

Foto: RTV Pink

Ovako će izgledati Nacionalni stadion

Kako kaže Mali, sve zemlje sveta se bore da budu domaćini takvog jednog događaja, kao i da je to velika čast i ekonomski pokretač jedne zemlje i regiona.

- Svaki put kada ostvarimo viši priliv nego što smo planirali, veći deo tog novca vraćamo građanima, kroz povećanja plata, penzija, jednokratnih pomoći.

Mali kaže da nam nedostaje industrijskih zona jer investitori dolaze u sve većem broju u našu zemlju jer je stabilna i mirna.

- Danas imate mostove koji imaju staklenu podlogu, takozvani Sky walk, privlače turiste da dođu u Srbiju. To je još jedna više turistička atrakcija. To nije veliki novac, a mnogo znači. Gradićemo po celoj Srbiji nove turističke destinacije, banje, spa, etno kuće, salaše, nove hotele. Zdravstveni sistem nam je mnogo ojačao. Takođe, tu je i digitalizacija.

Republika

Foto: RTV Pink

Novi avioni

Do maja meseca stižu i novi širokotrupni avioni Er Srbija.

- Srbija je jedina u regionu koja ima svoju nacionalnu avio kompaniju koja leti i na istok i na Zapad, dobili smo dozvole za Šangaj i Guangdžou, a imamo letove i do Njujorka.Imamo tri simbola nacionalne nezavisnosti ili suvereniteta - zastava, Himna i sada nacionalna avio kompanija. Er Srbija je prošle godine imala preko 40 miliona evra profita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (35)

Loading
Zvezdica

07.01.2024 23:43

EXPO će za Srbiju značiti vetar u leđa na mnogim poljima.

Mira

07.01.2024 23:48

Nude nam se neslućene mogućnosti.

Milica

08.01.2024 02:59

EXPO ce biti kruna 15 godina stvaranja moderne i razvijene Srbije.

Luka

08.01.2024 03:01

Srbija zasluzuje ovakav moderni preobrazaj.