NACIONALNI STADION IZGLEDA BAŠ MOĆNO: Nove fotografije FUDBALSKOG PONOSA u Surčinu! Ministar Mali otkrio detalje!

Autor: M. M.

Sport

07.01.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imaće 55.000 sedećih mesta.

NACIONALNI STADION IZGLEDA BAŠ MOĆNO: Nove fotografije FUDBALSKOG PONOSA u Surčinu! Ministar Mali otkrio detalje!

Foto: RTV Pink

Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Srbije, govorio je u emisiji "HitTvit" na TV Pink o izgradi Nacionalnog stadiona u Beogradu.

Fudbalski ponos Srbije biće izgrađen u Surčinu, imaće 55.000 mesta, biće kružnog oblika i po svim standardima FIFA i UEFA. Koštaće oko 250 miliona evra.

- Ovako će izgledati Nacionalni stadion. Biće jedan od najlepših nacionalnih stadiona. Biće potpuno zelen, ekološki - rekao je ministar Siniša Mali.

Foto: RTV Pink

Siniša Mali

Ukupna površina na kojoj će biti izgrađen stadion je 32 hektara. U sklopu velelepnog zdanja nalaziće se i kafići, restorani, 4.500 parking mesta, kiosci i ostali prateći sadržaj. Biće jedan od najinovativnijih kada su u pitanju fudbalski stadioni, jer je, između ostalog, cilj da funkcioniše 365 dana godišnje. 

Osim toga, vodiće se računa i o poštovanju životne sredine, kao i tehničkim stavrima poput grejanja i hlađenja.

Kako je ranije najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, radovi na izgradnji stadiona u Surčinu trebalo bi da počnu u junu 2024. godine. Takođe, rekao je da će biti završen najkasnije do jeseni 2026.

Foto: RTV Pink

Nacionalni stadion

U avgustu je Urbanistički zavod Beograda raspisao javnu nabavku za izradu geodetske i geološke podloge za potrebe Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalskog stadiona u Surčinu. Ugovor vredan 2,59 miliona dinara zaključen je sa Rudarskim institutom u Beogradu i podizvođačem - beogradskom kompanijom Geobest, koja treba da bude angažovana za poslove geomehaničkog istražnog bušenja.

Prethodno, Vlada Srbije finansirala je izgradu stadiona u Zaječaru, Leskovcu i Loznici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading