SPORT U 2024. GODINI: Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu i Novakov pohod na kalendarski Grend slem!

Autor: P. Z.

Sport

01.01.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kalendar će biti gust za sve ljubitelje sporta.

SPORT U 2024. GODINI: Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u fudbalu i Novakov pohod na kalendarski Grend slem!

Foto: Tanjug/AP

Godina pred nama biće bogata sportskim događajima u kojima će moći da uživaju svi redom. Ljubitelji fudbala, košarke, tenisa, atletike, kao i ostalih sportova biće u prilici da gledaju najbolje sportiste sveta kako se bore za najznačajnije trofeje.

Centralni događaj u 2024. godini biće Olimpijske igre, koje se od 26. jula do 11. avgusta održavaju u Parizu. Tamo će srpski sportisti imati najveće ambicije, a navijači najviše nade polažu u Novaka Đokovića, Ivanu Španović, košarkaše, odbojkašice, kao i vaterpoliste, koji još nisu overili vizu.

Nešto ranije, od 14. juna do 14. jula, u Nemačkoj će biti održano Evropsko prvenstvo u fudbalu. Biće to prvi kontinentalni šampionat još od 2000. godine na kom će učestvovati naša reprezentacija, kao i drugo uzastopno veliko takmičenje, posle Mundijala u Kataru. Srbija se nalazi u C grupi, zajedno sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Republika

Foto: Starsport

"Orlovi" slave prolaz na Evropsko prvenstvo

Naravno, Novak Đoković će biti u žiži interesovanja srpske javnosti, pošto će pokušati da konačno dođe do kalendarskog Grend slema. Prvi od četiri najveća turnira je Australijan open, koji je na programu od 14. do 28. januara. Rolan Garos će se igrati od 26. maja do 8. juna, Vimbldon u prvoj polovini jula (od 1. do 14), a US Open od 26. avgusta do 8. septembra.

Osim toga, u 2024. godini će navijači moći da prate i Svetsko prvenstvo u vaterpolu i vodenim sportovima, kao i šampionate Evrope u muškom i ženskom rukometu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading