KRKOBABIĆ U SKUPŠTINI: Dekriminalizovati lake droge po ugledu na Portugaliju!

Autor: Republika

Vesti

26.10.2022

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije Stefan Krkobabić obratio se u utorak u Skupštini Srbije i tom prilikom istakao da se zalaže za legalizaciju kanabisa.

KRKOBABIĆ U SKUPŠTINI: Dekriminalizovati lake droge po ugledu na Portugaliju!

Foto: Privatna arhiva

Krkobabić je istakao da se PUPS zalaže za dekriminalizaciju lakih droga.

- Inicijativa PUPS ide u pravcu da se zaštite mladi. Moja ideja, ideja naše poslaničke grupe je da moramo da idemo u pravcu dekriminalizacije lakih droga po ugledu na Portugaliju. Portugalski princip kaže da dekriminalizacija podrazumeva da ukoliko posedujete količinu nekog narkotika koji 10 dana može da služi za ličnu upotrebu nećete završiti u zatvoru - istakao je Krkobabić u Skupštini.

On je između ostalog rekao i da će njegova poslanička grupa podržati predloženi ekspoze i program mandatarke i sastav njene Vlade.

Krkobabić je poručio i da su svih 28 kandidata za ministre ljudi izvanrednih biografija i da bi voleo da se u program vlade uvrste inicijative PUPS.

Osim legalizacije lakih droga, PUPS se zalaže da se uvede socijalna garantovana penzija namenjena građanima koji imaju preko 65 godina, a nisu i nikad neće otići u starosnu penziju.

Inače, memački ministar zdravlja Karl Lauterbah predstavio je planove za dekriminalizaciju posedovanja do 30 grama kanabisa i omogućavanje prodaje te biljke odraslima u rekreativne svrhe.

Plan je odobrila vlada, a biće realizovan ukoliko bude potvrđeno da je u skladu sa regulativom Evropske unije.

- Plan predviđa legalnu prodaju kanabisa odraslima u licenciranim prodavnicama sa ciljem borbe protiv crnog tržišta - rekao je Lauterbah.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading