NOVA VLADA SRBIJE IMAĆE 25 RESORA! Ubuduće ČETIRI NOVA MINISTARSTVA! Skupština odlučila!

Autor:

Vesti

22.10.2022

05:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Za izmene i dopune Zakona o ministarstvima je glasalo 150 posanika, protiv je bilo 44, a jedan poslanik nije glasao.

NOVA VLADA SRBIJE IMAĆE 25 RESORA! Ubuduće ČETIRI NOVA MINISTARSTVA! Skupština odlučila!

Foto: MSP

Skupština Srbije usvojila je sinoć izmene i dopune Zakona o ministarstvima.

Tim zakonom, predviđeno je da će nova Vlada Srbije imati ukupno 25 ministarstava od kojih su četiri nova - Ministarstvo za javna ulaganja, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Za izmene i dopune Zakona o ministarstvima je glasalo 150 posanika, protiv je bilo 44, a jedan poslanik nije glasao.

Vlada Srbije imaće Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj vladi će biti i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Postojaće i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

Izmene i dopune Zakona o ministarstvima su korak ka formiranju nove Vlade Srbije, a očekuje se da će budući ministri zakletvu, nakon rasprave u Narodnoj skupštini, položiti iduće sedmice.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading