Vesić: Broj ministarstava zavisi od izazova koji očekuju Srbiju

Autor:

Vesti

18.10.2022

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocenio je da nova vlada neće imati odstupanja u stavovima i mišljenjima.

Vesić: Broj ministarstava zavisi od izazova koji očekuju Srbiju

Foto: twitter.com/sicve011

Nova vlada mora funkcionisati kao tim, jer su pred njom veliki izazovi poput snabdevenosti zemlje hranom, energetska bezbednost i finansijska stabilnost, rekao je danas član Predsedništva SNS-a, Goran Vesić i poručio da broj ministarstava zavisi od izazova sa kojima se vlada suočava.

- Mandatarka Ana Brnabić pravi vladu prema izazovima koji tu vladu očekuju u narednom periodu, a situacija nije ista danas, kao pre dve ili četiri godine. Mi smo izašli iz kovida koji je pogodio čitav svet, Evropa je ušla u rat čije su posledice izuzetno teške i ne znamo da li će doći do eskalacije sukoba - rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić smatra i da je vizija premijerke Ane Brnabić da neka ministarstva budu podeljena kako bi se brže obavljale određene funkcije i kao primer naveo da je nauka trebalo već odavno da ima zasebno ministarstvo.

Na pitanje da li je veći broj ministarstava način da se ministri pitaju isključivo za svoj resor, dok se premijerka bavi političkim pitanjima, Vesić je kazao da je svaka vlada politička i da je svaki ministar ujedno i političar, ali da je od presudnog značaja da vlada funkcioniše kao tim i da se poštuje politika za koju se odluči.

- SNS je velika stranka. Naše razlike i naše argumente treba da ostavimo za stranačke organe, a kada nastupamo javno treba da zastupamo politiku vlade, politiku predsednika i politiki stranke - porucio je Vesić.

Ocenio je da nova vlada neće imati odstupanja u stavovima i mišljenjima, kao što je to slučaj u tehničkoj vladi, i da će svi oni koji budu prihvatili da budu deo tima premijerke Brnamić, pihvatiti i obavezu da u javnosti sprovode politiku Vlade, koja će, kako je rekao, zbog okolnosti biti krizna.

Na pitanje da prokomentariše medijske natpise da u novoj vladi neće biti ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ministar odbrane Nebojša Stefanović, Vesić je rekao da je to pitanje za mandatarku Brnabić, koja će odabrati ljude sa kojima može da radi. 

Republika

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ana Brnabić

- Brnabić završava svoj ekspoze, kada bude završila obavestiće o tome predsednika koji će zakazati Glavni odbor i Predstavništvo stranke, a to se čekuje u narednim danima, krajem nedelje ili početkom sledeće. Tada će javnost biti upoznata sa ljudima koji će predstavljati SNS u vladi - naveo je Vesić.

Ocenio je da svi u SNS treba da sprovode politiku stranke i predsednika, a naročito kada su u pitanju "teme nad svim temama" rat u Ukrajni i uvođenje sankcija Rusiji.

Podsetio je da Srbija nije podržala napad na Ukrajinu, ali i da je protiv uvođenja sankcija Rusiji, kao i da se u kriznim vrmenima isključivo zalaže za nacionalne interese.

Na pitanje Tanjuga da li je spreman za funkciju ministra, Vesić je odgovorio da on samo brani politiku svoje stranke.

- Ja ću tu politiku braniti bez obzira da li sam poslanik ili sam na nekoj drugoj funkciji. Svakako mi je kompliment ako mi kažete da sam spreman da branim politiku stranke - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bumbar

20.10.2022 04:55

Dragi Vesiću pošto je izazova mnogo, da li bi bilo dosta 50 ministarstava!