ANA BRNABIĆ O NOVOJ VLADI SRBIJE! Evo kad ćemo saznati imena novih ministara! Progovorila i o grejnoj sezoni i TEŠKOJ ZIMI KOJA JE PRED NAMA!

Autor:

Vesti

05.10.2022

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić je govoreći o napretku u procesu digitalizacije istakla da je Srbija po indeksu online usluga, broja i kvaliteta, ispred 16 država članica EU.

ANA BRNABIĆ O NOVOJ VLADI SRBIJE! Evo kad ćemo saznati imena novih ministara! Progovorila i o grejnoj sezoni i TEŠKOJ ZIMI KOJA JE PRED NAMA!

Foto: Printscreen/TVPink

- Srbija od 193 države zauzima 40 mesto po indeksu elektronske uprave. To smo se trudili da promenimo, to je nešto što svi građani, voleli nas ili ne moraju da priznaju - navela je Ana Brnabić.

Ona je ukazala da je sve promenjeno za samo šest godina, jer nije bilo čak ni preduslova za uvođenje elektronske uprave.

- Napredovali smo čak 18 mesta u poslednje dve godine. U širem regionu smo drugi, odmah iza Slovenije. To je izuzetno značajno za nas i to je će nam pomoći da privučemo investitore - kaže Brnabić.

Ona je ukzala da je indeks upotrebe elektronskih usluga, pokazuje kolika je transparentnost državne uprave i kakav je stepen borbe protiv korupcije.

Brnabić je ocenila da će zima biti izuzetno teška, ali da je Srbija najspremnija moguća.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ana Brnabić

 

- Grejna sezona počinje za nekoliko dana. O ovoj zimi Vučić priča od prošle zime. Ova će biti užasno teška. Vidite i ozbiljno raslojavanje u EU jer su neke zemlje spremnije od drugih, neke će morati da uvedu restrikcije - navela je mandatarka.

Prema njenim rečima, Srbija će se truditi da nema restrikcije i da ima normalnu grejnu sezonu.

- Opšti utisak je da su u svetu prevladale emocije, a ne razum. Mnogi će reći da je počeo treći svetski rat. Vlada jeste u tehničkom mandatu, ali radi. Morala je da se sprema za zimu, da gasi neke požare i da se bori, rame uz rame sa predsednikom, da očuva staomostalnost u odlučivanju, a da to ne ugrozi investicije i mogućnost podizanja plata i penzija. Mislim da je to važnije od formiranja nove vlade - dodala je Brnabić.

Ona je napomenula da će Srbija dobiti novu vladu u zakonskom roku.

Govoreći o javnom dugu, Brnabić je istakla da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja EU.

- Naš javni dug je ispod 60 odsto BDP. To je nešto gde je predsednik Vučić jako striktan. Srbija je stabilna zemlja i svako ko priča drugačije ili je neznalica ili ne govori istinu - istakla je mandatarka.

Kako je dodala, Aleksandar Vučić očekuju izuzetno teški sastanci.

- On će više biti jedan na 27, već jedan protiv njih više od 40. Biće pod "rafalnom paljbom" zašto nismo uveli sankcije Rusiji - kaže Brnabić.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading