Premijerka ANA BRNABIĆ slavi ROĐENDAN! Mnogo htela, mnogo i uradila!

Autor:

Vesti

28.09.2022

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Divan dan!

Premijerka ANA BRNABIĆ slavi ROĐENDAN! Mnogo htela, mnogo i uradila!

Foto: printscreen/TV Prva

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas slavi 47. rođendan.

Ana Brnabić  je rođena u Beogradu 28. septembar 1975. Predsednik je Vlade Republike Srbije od 29. juna 2017, prethodno je bila ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije.

Bivša je potpredsednica Upravnog odbora NALED-a. Ušla je u Vladu Srbije kao nestranačka ličnost 2016.

Bila je prva je žena na položaju Predsednik Vlade Republike Srbije.

Završila je Petu beogradsku gimnaziju 1994. godine. Na univerzitetu Nortvudu u Mičigenu završila je studije poslovne administracije 1998. godine, nakon čega je stekla MBA diplomu iz marketinga na Hul univerzitetu u Engleskoj.

Foto: printscreen/TV Pink

Ana Brnabić

 

Krajem 2001. vraća se u Srbiju, gde je radila za različite američke konsultantske firme na projektima razvoja lokalne samouprave, a koje je finansirao Ju-es-ejd. Od 2002. do 2011. radi u Ju-es-ejd-u, a kao najznačajniju inicijativu u tom periodu, u zvaničnoj biografiji navodi osnivanje Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) 2006. godine.

Od 2011. radi u američkoj kompaniji za razvoj vetroparkova Continental Wind Serbia, a od januara 2013. je i njen direktor. U isto vreme potpredsednica je Upravnog odbora NALED-a od 2013, a od aprila 2016. godine je i predsednica UO ove poznate javno-privatne alijanse koja okuplja lokalne samouprave, privatna preduzeća i nevladine organizacije.

U avgustu 2016. mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić predložio ju je za ministra državne uprave i lokalne samouprave, što je ona prihvatila.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading