AKCIJA REPUBLIKE I MINISTARSTVA! Inspektori zatekli kamion firme "Arbag" kako izbacuje otpad u reku, ministarka Vujović najavila ŽESTOKE KAZNE! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.10.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pisanja Republike da je firma "ArBag" prosipala otpadni mulj u reku Kuburšnicu u Aranđelovcu, oglasilo se i Ministarstvo zaštite životne sredine.

AKCIJA REPUBLIKE I MINISTARSTVA! Inspektori zatekli kamion firme "Arbag" kako izbacuje otpad u reku, ministarka Vujović najavila ŽESTOKE KAZNE! (VIDEO)

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Kako su nam rekli iz Ministarstva, inspektori su danas izašli na teren i zatekli kamion građevinske firme "Arbag", koje je angažovala kompanija "Instone Line", kako izbacuje otpadni mulj u reku.

Inspekcija je odmah izašla na teren, po nalogu ministarke Irene Vujović.

Republika

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Irena Vujović

Ona nam je rekla da inspektori detaljno ispituju slučaj i da očekuje nastrože kazne.

- Današnji primer bahatosti i neodgovornig odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku. Čim smo dobili prijavu građana, zahtevala sam od republičkih inspektora da izađu na teren i detaljno ispitaju slučaj, što su zajedno sa lokalnim inspektorima zaštite životne sredine i učinili. Prošlo je vreme kada su takvi postupci bili tolerisani. Pokazaćemo nultu toleranciju prema svima koji počine zločin protiv prirode poput današnjeg slučaja istovara otpada u naše reke - rekla je ministarka Vujović i dodala da je uzorak otpadnog mulja uzet i poslat na analizu.

Ministarka je istakla i da će se svaki sledeći slučaj zagađivanja prirode biti kažnjen i poziva građane da nastave da beleže neodgovorne firme i pojedince.

- Država će sankcionisati svako neodgovorno ponašanje prema životnoj sredini i u tome nema povlašćenih ni zaštićenih. Želim da zahvalim građanima koji su zabeležili ovaj slučaj i time dali svoj doprinos u našim naporima da sačuvamo životnu sredinu. Molim građane da nastave da beleže i prijavljuju ministarstvu svaki slučaj ekoloških prekršaja na koji nailaze u svom okruženju, jer samo zajedno možemo da sačuvamo životnu sredinu za dobrobit svih - rekla je Vujović.

Kako nezvanično saznajemo, visina kazne biće određena nakon što se uradi analiza otpadnog mulja, odnosno kada se bude znalo da li se radi o opansom ili neopasnom otpadu. Daljom istragom će biti utvrđeno da li postoji još elemenata koji mogu da utiču na visinu kazne, odnosno da li je firma imala dozvolu za transport otpadnog mulja, a sve će biti utvrđeno proverom dokumentacije.

Kazna za privredni prestup je između 1,5 i 3 miliona dinara, a daljom istragom će biti poznato da li ima elemenata za još sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading