U UŽICU 700 DOMAĆINSTAVA ISKORISTILO SUBVENCIJE ZA ZAMENU KOTLOVA: Vujović u poseti gasnoj kotlarnici

Autor:

Vesti

11.10.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Užicu je 700 domaćinstava uz subvencije zamenilo individualna ložišta što je odlična vest, ali i značajan rezultat koji smo zajedno ostvarili u poslednje dve godine – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

U UŽICU 700 DOMAĆINSTAVA ISKORISTILO SUBVENCIJE ZA ZAMENU KOTLOVA:  Vujović u poseti gasnoj kotlarnici

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što je sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević obišla novu gasnu kotlarnicu u Sportskoj hali Veliki par, posetila je i jednu od porodica koja je uz subvenciju zamenila kotao u svom domaćinstvu.

- Zadovoljstvo mi je što danas obilazimo projekte koji su izuzetno značajni za smanjenje aerozagađenja. Užice je jedan od gradova koji beleži prekomerno zagađenje i zato je važan set mera koji sprovodimo kako bismo popravili kvalitet vazduha. Lokalna samouprava je pokazala odgovornost prema građanima, imali su spremne projekte koje su kandidovali na konkursima ministarstva i zbog toga danas možemo da imamo ove rezultate. U sportskoj hali Veliki park zamenjena je kotlarnica na mazut, novom gasnom kotlarnicom. Ovo je značajan projekat, ali je takođe važan i veliki odziv građana za subvencionisanu zamenu ložišta u domaćinstvima. Građani Užica su pokazali da su ekološki odgovorni i da žele da se greju na ekološki prihvatljivije energente, dajući time lični doprinos poboljšanju kvaliteta vazduha – rekla je Vujović.

Ministarka je podsetila da je uz podršku ministarstva u prethodnoj godini zasađeno više od pet hiljada sadnica u Užicu i dodala da će se u tom pravcu nastaviti i u budućnosti.


Govoreći o ostalim ekološkim projektima u tom gradu, Vujović je najavila ulaganje u "Duboko" koji će biti jedan od najmodernijih regionalnih reciklažnih centara u Srbiji, u skladu sa evropskim standardima.

- Sredstva za Regionalni centar za upravljanje otpadom obezbeđena su iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj i to je jedan od najznačajnijih projekata ne samo za Zlatiborski, već i za lokalne samouprave Moravičkog okruga koje ka njemu gravitiraju. Važno je da radimo i na edukaciji građana za primarnu selekciju otpada i čestitam gradonačelnici na edukativnom centru koji je izuzetno važan za sve što nam sledi – rekla je Vujović, dodajući da je Užice deo projekta odvajanja otpada u domaćinstvima, koji se sprovodi u 17 gradova i opština u Srbiji, u cilju povećanja stope reciklaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading