Krkobabić sa predstavnicima Jermenske zajednice u Srbiji: SRBE I JERMENE VEŽU ISTORIJA I BILATERALNI ODNOSI!

Autor:

Vesti

07.07.2022

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić održao je juče sastanak sa delegacijom Jermenske nacionalne zajednice u Srbiji.

Krkobabić sa predstavnicima Jermenske zajednice u Srbiji: SRBE I JERMENE VEŽU ISTORIJA I BILATERALNI ODNOSI!

Foto: eStock

Sastanku su prisustvovali predsednica Biljana Šahrimanjan Obradović i Darko Obradović, saradnik.

Teme sastanka bile su aktivnosti Jermenske zajednice u Srbiji, kao i mogućnosti produbljivanja kulturne, sportske i svake druge saradnje izmedu Srbije i Jermenije.

- Veze između Srba i Jermena su duboke i srdačne, a prvi kontakt između dve zemlje i dva naroda uspostavljeni su još u vreme Svetog Save koji je boravio u poseti Jermeniji. Jermenski umetnici bili su jedni od onih koji su oslikavali naše velelepne srednjovekovne manastire, a dva najveća srpska dela iz srednjeg veka, "Srpski rječnik" Vuka Stefanovića Karadžića i "Gorski vijenac" , Petra Petrovića Njegoša, štampani su u jermenskoj štampariji u Beču - naveo je Stefan Krkobabić.

On je precizirao da razgovor sa predstavnicima Jermenske zajednice u Srbiji, kao i razmena planova o kulturnoj, sportskoj i svakoj drugoj saradnji između Srbije i Jermenije doprinosi bogaćenju odnosa između njih.

Krkobabić je istakao da je Jermeni u Srbiji za tri godine postojanja uradila mnogo na približavanju Jermenije, njene kulture našim građanima, ali i predstavljanju naše zemlje u najboljem svetlu.

Između Srbije i Jermenije danas nema otvorenih pitanja, a bilateralni odnosi se razvijaju na obostranu korist. Srbija maksimalno ceni i uvažava podršku Jermenije Srbiji o očuvanju njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta na prostoru Kosova i Metohije. Jermeni su vekovima živeli na našim prostorima, dajući svojim radom nesebičan doprinos razvoju i Srbije i njene kulture, te je tako zaključak našeg razgovora nedvosmislen - navodi Krkobabić i dodaje:

- Država Srbija će uvek davati svoj maksimalni doprinos da Jermensko kulturno nasleđe u Srbiji očuva, te da Jermensku zajednicu i njene relevantne predstavnike pomaže i sa njima sarađuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading