Počasni predsednik Partizana Željko Tanasković opleo po Tentu: Zaustavimo samovolju i sačuvajmo decu u Srbiji!

Autor: M. S.

Sport

07.07.2022

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji mladih igračica su mi rekli da se opredeljuju za Tent jer im je obećano da će deca igrati za reprezentaciju, rekao je Tanasković.

Počasni predsednik Partizana Željko Tanasković opleo po Tentu: Zaustavimo samovolju i sačuvajmo decu u Srbiji!

Foto: Tanjug/AP

Tanasković i Stanković

Legendarni odbojkaš Željko Tanasković, sada počasni predsednik OK Partizan efbet, sazvao je konferenciju za medije na kojoj je otvoreno upro prstom u Ivana Kneževića, generalnog sekretara OS Srbije. Javno ga je optužio za nemar, neprofesionalizam i zluopotrebu položaja.

- Poslali smo 26. maja zvaničan dopis savezu za sastanak, ali nismo dobili nikakav odgovor niti termin za sastanak, što govori o neprofesionalnom odnosu generalnog sekretara Ivana Kneževića. Država Srbija nikada nije imala odgovorniji i prisniji odnos prema sportu. U svim oblastima društvenog života, pa i ovog našeg sportskog, energija, podrška i pomoć predsednika Aleksandra Vučića nas obavezuje da i mi budemo odgovorni i da stvaramo novu vrednost. Nije tajna da Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, istinski ljubitelj sporta, posebno odbojke, koji je napravio pravu odbojkašku idilu na Ubu, odbojkaškom sportu daje punu podršku i logistiku i time nas još više obavezuje da budemo funkcionalniji i uspešniji. Dalje, zloupotreba funkcije i uticaja generalnog sekretare Ivana Kneževića prilikom pregovora i dovođenja mladih perspektivnih igračica u OK Tent sve nas ostale omalovažava i stavlja u neravnopravan položaj. Roditelji su mi rekli da se opredeljuju za Tent jer im je obećana neka od reprezentativnih selekcija. Njegov zadatak je, takođe, i da se bavi rešavanjem problema u okviru saveza, koji su od strateškog značaja, a jedan od njih je nevalidni stipendijski ugovor.

Foto: Starsport

Ivan Knežević

 

- Naime, pre tačno godinu naša igračica je imala potpisan stipendijski ugovor, uslovljen od saveza, i po tom ugovoru je bila u obavezi da potpiše dalji profesionalni ugovor na četiri godine, ali je uz dozvolu Odbojkaškog saveza ipak otišla u inostranstvo i na taj način sva naša ulaganja prethodne četiri godine u nju su propala. Zbog nezainteresovanosti i neodgovornosti generalnog sekretara Kneževića da reši nastali problem, mi, kao klub, morali smo da angažujemo advokata, povezali ga s Odbojkaškim savezom i dali konstruktivna, zakonski prihvatljiva rešenja. Da ne postoji strategija i vizija generalnog sekretara u savezu kao profesionalca, govori i činjenica da se svake dve godine menja pravilnik, bez konsultacija i otvorenog razgovora s klubovima. Takođe, želimo da napomenemo da se ovo naše nezadovoljstvo odnosi samo na Ivana Kneževića, da ovim želimo da ukažemo predsedniku Zoranu Gajiću da će nas ovakvo ponašanje i neodgovornost generalnog sekretara sprečiti da podignemo odbojku na viši nivo - izjavio je Tanasković i dodao da je ovo samo prvi deo obraćanja javnosti ukoliko se uskoro stvari ne poprave.

Za odgovor smo pozvali i Ivana Kneževića, ali se on nije javljao na telefon niti odgovarao na poruke do trenutka kada je ovaj tekst objavljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading