PANDEMIJA JE BOŽJA KAZNA! DR ŠEKLER: Ponašamo se kao idioti, ali uskoro će biti kraj

Autor:

Vesti

11.02.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Milanko Šekler smatra da je pandemija pri kraju i da će biti gotova za vakcinisane koji su preležali korona virus jedanput ili dvaput

PANDEMIJA JE BOŽJA KAZNA! DR ŠEKLER: Ponašamo se kao idioti, ali uskoro će biti kraj

Foto: TV K1/Uranak

Dr Milanko Šekler je danas na K1 televiziji objasnio šta je stelt omikron i zašto brzi testovi mogu da pogreše i otkrio da smatra da je ova pandemija Božja kazna.

- Ja se slažem sa doktorom Konom, sve ide u dobrom pravcu, ali treba zadržati opreznost. Pandemija jeste pri kraju i biće gotova za vakcinisane koji su preležali korona virus jedanput ili dvaput, i dalje nam fali od 35 do 40% vakcinisanih - rekao je dr Šeklar u „Uranku".

On je objasnio šta je stelt omikron.

- Stelt znači nešto nevidiljivo i to ne menja suštinu omikrona. To "stelt" je napravilo zabludu da se omikron ne može dijagnostikovati, što apsolutno nije tačno. Bio je dovoljan jedan PCR test da vidite da li je u pitanju omikron ili delta soj, a razlika kod stelt omikrona je to što je potrebna dodatna analiza da bi se otkrilo koji soj je u pitanju, omikron ili delta.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Testiranje na koronu

 

Zašto brzi testovi daju lažni rezultat?

- Brzi testovi ne daju lažno pozitivne rezultate, ali daju lažno negativne ukoliko nema dovoljno virusa i zato je idealno da se uzorak uzme u prvih pet dana bolesti. Ako uzmete od 30 do 50 hiljada čestica virusa u brisu, test će biti pozitivan, ali ako uzmete samo 5-10 virusnih čestica biće negativan. PCR test bi i za 5-10 virusnih čestica rekao je da ste pozitivni, je PCR meri na hiljadite delove milimetra, a brzi test centrimetre - rekao je dr Šeklar za K1 televiziju i nadovezao se - Izašli su radovi da i osoba koja ima oko 33 CT-vrednost virusa u sebi jeste zaražena, ali ne može nekoga da inficira. Teško možete nekoga zaraziti ukoliko ste asimptomačni.

Dr Šeklar smatra da je ova pandemija Božja kazna.
- Ovo je Božja kazna, kazna prirode, jer se ponašamo kao idioti jer nam je novac postao najbitniji. Važno nam je samo da svuda putujemo i sve jedemo, uništavajući prirodu i istrebljavajući životinje, u kojima se nalazi još 100 hiljada nepoznatih virusa - ispričao je dr Milanko Šekler  za K1 televiziju u "Uranku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading