NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Novozaraženih 2.800, 21 osoba preminula!

Autor: Republika

Vesti

05.09.2021

14:56

U poslednja 24 časa na korona virus testirano je 11.363 građana, od kojih je 2.800 pozitivno.

Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Sve više novozaraženih koronom

Nažalost preminula je 21 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 108 pacijenata.

Podsetimo, u jučerašanjem danu na korona virus testirano je 15.127 osoba, od kojih je 3.497 bilo pozitivno. Nažalost, 19 osoba je preminulo, a na respiratorima je 93 pacijenata.

Tanjug

Vakcinacija jedini spas

Lončar apelovao na građane da se vakcinišu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na pitanje o tome da li se razmišlja uvođenje novih mera zbog povećanja broja novoobolelih rekao da se nada da će brojke uticati na ljude da se vakcinišu.

Svaki dan je tema koja ne može da mi bude jasna da li ćemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju i da li ćemo da uvodimo ovo ili ono. Da li je moguće da mi moramo nešto da uvedemo da bismo spasavali ljudske živote jer očigledno je da nešto moramo. Ali, da budemo krajnje praktični, shvatili smo da ne možemo da uvedemo obaveznu vakcinaciju, jer je nisu ni uvele određene zemlje Evropske Unije i bio bi problem na evropskom sudu da li u Strazburu ili nekom drugom - objasnio je ministar.

On je još jednom apelovao na građane da, kada je o vakcinama reč, veruju samo u ono što struka govori, a ne kako kaže, u "prazne priče".

Dosadašnji korona rekordi su: najviše pozitivnih u jednom danu – 7.999, najviše ljudi na respiratorima – 353, najviše testiranih – 22.837 i najviše preminuih – 69

Komentari (0)

Loading