PRVI INTERVJU NOVOG PREDSEDNIKA DEMOKRATA! Moja poruka bratu Đilasu: Ne mešaj se!

Autor: S. AĆIMOVIĆ

Vesti

28.09.2020

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj prvi zadatak biće konsolidacija Demokratske stranke i promovisanje tri tačke našeg programa za Srbiju u deset gradova, poručuje novi predsednik DS Branislav Lečić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Branislav Lečić

U prvom intervjuu nakon što je u subotu izabran za čelnika demokrata na stranačkim izborima koje osporava doskorašnji predsednik Zoran Lutovac Lečić naglašava i da Aleksandar Vučić ostaje njegov politički protivnik.

*Šta će biti vaši prvi potezi kao predsednika stranke?

- Prva stvar je Skupština DS, koja treba da verifikuje izbore, drugo formiranje svih ostalih organa stranke, i to bi trebalo što pre da se desi, potom podnošenje prijave za upis kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Onda nam sledi konsolidacija stranke i prezentacija tri tačke za Srbiju, programa Demokratske stranke, to jest ove moje garniture, u deset gradova Srbije.

*Kako vidite to što Lutovac osporava izbore i vašu pobedu?

- Lutovac osporavanjem ovih izbora osporava demokratiju i samim tim i sebe ukida. Demokratska stranka je stranka sa velikim d, to nije predsednik-partija, nego stranka koja ima svoje organe i oni su odavno završili posao vezan za izbornu skupštinu, to što se on nije prijavio za izbore to je njegov problem. Ako se i sada igra malog deteta koje žmuri, a ne vidi stvarnost, to je više njegov problem nego naš. Ne odlučuje o ovome niko drugi nego članovi stranke, oni su parametar odlučivanja. Lutovac je na prvim izborima dobio oko 450 glasova, ja sam na ovim dobio 3.000 glasova, to je dovoljan dokaz da je stranka sa 72,6 odsto glasova pokazala da želi da je zastupam i da zastupam politiku koju sam promovisao, odnosno tri tačke za Srbiju. Apsolutno nema dileme da su izbori završeni.

Vučića ću napadati, sadašnji režim je prepreka Srbiji kakvu želimo

*Kakav će biti vaš odnos prema Vučiću, a kakav prema drugom delu opozicije koji predvodi Dragan Đilas?

- Vučić je moj politički protivnik, on će biti napadan na nivou onoga što pripada režimu i vladajućoj koaliciji kada bude napravljena, kada se bude formirala Vlada. Glavni protivnik u našoj političkoj borbi je sistem i režim koji predstavlja SNS. Mi ćemo se, obraćajući se građanima sa programom tri tačke za Srbiju, fokusirati da projektujemo onakvu Srbiju kakvu građani hoće i kakva njima treba. Sadašnji režim je prepreka takvoj Srbiji i svakako će se na izborima koji slede za godinu i po dana, gradskim, predsedničkim, a ja mislim i parlamentarnim, videti građanska volja za koga će da glasaju i kakvu Srbiju žele. Ovo je Srbija koja je sebe za osam godina već definisala, mi nudimo potpuno drugu Srbiju, modernu, koja je u EU, Srbiju koja je građanska i u kojoj su jednake šanse za sve. Ta bitka ima duži rok i mi smo spremni za nju i zato smo oslobodili Demokratsku stranku stega i ropstva koje joj je nametnuo i režim i, nažalost, neki iz opozicije. Što se Đilasa tiče, on je opozicionar i u tom smislu je, kako kažu, moj brat, ali jedna stvar mi se ne dopada, a to je što počinje da komentariše stvari u DS na neprimeren način. Svima iz opozicije poručujem da se ne mešaju u naše stvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading