Ðurić očitao bukvicu Tačiju i Veseljiju: Šovinistički napad na Andrića, Pašića i Cvijića - napad na celo srpstvo

Autor: Tanjug

Vesti

06.03.2020

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Napad stranke kosovskog predsednika Hašima Tačija i Kadrija Veseljija na Ivu Andrića, Nikolu Pašića i Jovana Cvijića "šovinistički je napad na nobelovca, najvećeg srpskog državnika 20. veka i najvećeg srpskog i balkanskog geografa, a time i na celokupno srpsko naučno, kulturno i istorijsko nasleđe"", ocenio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

Demokratska partija Kosova (DPK) ocenila je danas da je jučerašnja izjava ministra za evropske integracije Bljerima Reke da Srbija dobije izlaz na more kao kompromis za sporazum slična planovima "velikosrpskih ideologa", "rehabilitacija svih istorijskih srpskih napora, od Načertanija, balkanskih ratova, projekata Nikole Pašića, Jovana Cvijića i Ive Andrića za uništenje ne samo Kosova, već i albanske države".

U saopštenju za javnost, Ðurić je ocenio da ovakva izjava predstavlja "izraz neznanja i jedne duboko utemeljene političke nekulture, kojoj je sve što ima srpski predznak, koliko god bilo veličanstveno i uzvišeno, samo podstrek za rasplamsavanje mržnje i rušilačkih nagona".


- Ta ISIS-ovska (Islamske države) strastvena mržnja prema svakoj drugoj kulturi, prema svemu tuđem i nepoznatom, nije svojstvo albanskog naroda, ali jeste svojstvo kriminalno-terorističkih poglavica koji su nasiljem i zastrašivanjem na Kosovu i Metohiji sebi prigrabili politički uticaj - rekao je Ðurić.

On je istakao "ljudi poput Veseljija i ostalih prištinskih šovinista moraju biti prognani iz javnog života kako bi društvo na Kosovu i Metohiji imalo šansu za normalan razvoj".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading