SRBIJA ISPUNILA SKORO SVE PLANIRANE CILJEVE! Mali: Novi aranžman sa MMF sredinom godine

Autor:

Vesti

28.01.2021

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primena novog aranžmana koji će Srbija potpisati sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bi mogla da počne već polovinom ove godine, a dve revizije, koje se obavljaju u toku godine, mogle bi da se rade svakog juna i decembra dok traje aranžman, saglasili su se ministar finansija Siniša Mali i šef misije MMF Jan Kes Martejn.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Siniša Mali

- U onlajn razgovoru, u kome je učestvovao i stalni predstavnik MMF u Srbiji Sebastijan Sosa, dogovoreno je da će se sa predstavnicima MMF u narednih dva do tri meseca pregovarati o sadržaju novog aranžmana - saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar Mali je istakao da će se ovim programom nastaviti sa sprovođenjem strukturnih reformi, kao što su reforma plata u javnom sektoru, reforma javnih preduzeća, fiskalna pravila i reforma tržišta kapitala.

On je podsetio da je Srbija u poslednje dve i po godine, koliko je trajao prethodni aranžman, ispunila skoro sve planirane ciljeve - uspostavljena je tzv. švajcarska formula za usklađivanje penzija, formirana Komisija za sprovođenje kapitalnih investicija i usvojena Uredba o upravljanju kapitalnim projektima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading