MALI SE OGLASIO: Objavio kada će se rešiti GORUĆI PROBLEM koji je naveo narod PRED SKUPŠTINU

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.01.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se razgovori sa predstavnicima frilensera o naplati poreza odvijaju u dobrom smeru i da će za nedelju dana, nakon još nekoliko sastanaka, biti izneto rešenje za njih.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Siniša Mali

Upitan da prokomentariše šta je dogovoreno na sastanku između Vlade Srbije i frilensera, Mali je odgovorio da je fer s njegove strane da o detaljima sastanka ne govori dok se pregovori ne završe.


- Ne bih želeo da bilo šta govorim o čemu smo razgovarali i kako smo razgovarali, upravo zbog toga što su razgovori u toku. To je odgovorno s moje strane. Način na koji ćemo voditi razgovore i na koji vodimo razgovore je u dobrom duhu - rekao je Mali novinarima nakon potpisivanja ugovora sa DFC-om.

Dodaje da je ispunjeno ono što je dogovoreno na prethodnom sastanku, a u narednih nekoliko dana, kaže Mali, biće niz sastanaka sa Poreskom upravom.

- Dogovorili smo se da do kraja sledeće nedelje sednemo ponovo sa predstavnicima frilensera za sto da vidimo šta su detalji. Krećemo u tu vrstu analize postojećeg stanja, tako da za sedam dana imaćemo odgovor na pitanja frilensera i tada ćemo ih javno izneti - rekao je Mali.

Nakon nedavnog sastanka između Vlade Srbije i frilensera, poreske uprave iz više gradova u Srbiji obavestile su one, koji su u postupku poreske kontrole po pitanju prihoda iz inostranstva, da se obustavljaju svi poreski postupci prema njima, dok su u toku pregovori o resavanju pitanja naplate poreza za frilensere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading