(FOTO) ONA JE NAJSTARIJA VOLONTERKA: Svaka njena rečenica je LEKCIJA! Preležala je koronu i poručila šta je jedino važno u životu

Autor: Republika

Vesti

16.02.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Sretenjskoj svečanosti na kojoj su dodeljena odlikovanja za zasluge pojedincima i institucijama, našla se i ona, kao primer bezgranične empatije i negovanja pravih životnih vrednosti.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Pink
MLADA DUHOM Danica Šmic

Najstarijoj volonterki Crvenog krsta, Danici Šmic (83) dodeljeno je Sretenjsko priznanje, a njena priča sasvim je neverovatna! Ona je nagrađena zlatnom medaljom za zasluge jer neumorno, godinama pomaže najugroženijim kategorijama u našem društvu. 

Sa toliko godina, Danica izdvaja svoje vreme i energiju da bi pomogla drugima, što je gest vredan divljenja. Uprkos tome, ona je veoma skormna, a smirenim glasom i sasvim tiho svakom izgovorenom rečenicom šalje najglasnije i najsnažnije poruke celom društvu. 

- Volonterima u Crvenom krstu pandemija nije bila prepreka, to samo pokazuje da moramo da pomažemo i u novim uslovima, na koje smo se brzo prilagodili - rekla je Danica Šmic. 

Imala je Danica i poruku o zdravom načinu života. 

- Ja ne mogu da ne pešačim, mom organizmu smeta kada ne pređem dovoljno. Šetam na Topčiderskom brdu, obilazim komšije. Sve to što radim je fiskultura za mozak - rekla je skromna i tiha Danica koja mnogima daje lekcije solidarnosti i ljubavi. 

Po profesiji je nastavnik matematike, a volontiranjem se bavi iz čiste ljubavi i potrebe da pruži ruku onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

PRELEŽALA KORONU

Ona je rekla da je preležala koronu, što i ne čudi jer je svakodnevno u kontaktu sa velikim brojem ljudi. Poručila je svima da treba da se pridržavaju mera koje preporučuje Krizni štab. Kako kaže, ona se strogo pridržavala peporuka, ali nažalost se ipak zarazila.

- Nagrada pripada svim volonterima i srećna sam što se prepoznala snaga volontera - rekla je ona.

Na kraju je imala i moćnu poruku o smislu života.

- Nisu bitne godine života, to je samo broj, bitan je život kakav vodite u godinama koje imate - zaključila je Danica i poslala snažu poruku o tome kako treba živeti.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading