Ruski centar dostavio 12 TONA HRANE u sirijski grad!

Autor: Agencije, Republika

Svet

25.12.2017

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji dostavili su više od 12 tona hrane u sirijski grad Deir ez Zor, saopšteno je iz Centra.

U saopštenju se navodi da će humanitarna pomoć biti prosleđena u gradove Huseinija, Marat i Hatla.

Ruski Centar zajedno sa lokalnim vlastima u sirijskim pokrajinama nastavlja da pruža humanitarnu pomoć stanovništvu u područjima gde je to najpotrebnije.

- Tokom vikenda, humanitarna pomoć je dostavljena u naselje Ajuba u pokrajini Kunejtra i u naselje Mazloum u pokrajini Deir ez Zor, gde je dostavljeno više od četiri tone hrane - navodi se u saopštenju.

Prema podacima Centa, sirijska Vlada razmatra plan organizovanja pratnje za humanitarne konvoje UN, kao i drugih međunarodnih organizacija, u januaru i februaru 2018. godine, prenosi TASS.

Pored dostave humanitarne pomoći, ruski službenici zajedno sa lokalnim vlastima rade na proceni naselja i njihovoj spremnosti za povratak izbeglica.

Iz Centra dodaju da se ukupno 467 ljudi danas vratilo svojim kućama u pokrajinama Alep, Deir ez Zor i Homs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading