FEDERER: Uvek sam uzbuđen kada je Novak u pitanju

Autor:

Sport

03.11.2018

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rodžer Federer od 16.30, uz direktni prenos na Sport klubu, sastaju se u polufinalu turnira iz Masters 1000 Serije u Parizu, a Švajcarac kaže da se oseća dobro i da ima šansu za pobedu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Želim da igram dobro i želim da pokušam da pobedim – znam da je on u dobroj seriji i mislim da će biti teško, ali nemam šta da izgubim. I ja volim ovu vrstu podloge, volim da igram u dvorani, osvojoo sam titule u Roterdamu i Bazelu - rekao je Federer i dodao:

- Mislim da sam spreman da nešto uradim u tom meču, ali jasno je da ću morati da igram mnogo dobro jer to Novak zahteva. Nije to poneki servis ili poneki ritern, on zahteva konstantno dobru igru jer se brani vrlo dobro, uz to i napada dobro i servira konstantno.


Biće to 47. okršaj između njih dvojice, Novak trenutno vodi 24-22, a dobio je i njihov poslednji duel u finalu Sinsinatija. Đoković je u Šangaju delovao kao da nije sa ove planete, ali u Parizu za sada nije toliko ubedljiv i odigrao je veoma gust meč sa Marinom Čilićem – postoji i razlog za to, srpski teniser muči se sa prehladom već danima.

- Moja igra nije servis-volej, moja igra je bazirana na osnovnoj liniji. Zato (zbog prehlade) moram da napravim određena prilagođavanja, ali verovatno trošim više energije zbog cele situacije. Ulažem više napora da trčim okolo i da se oporavim. Takve su okolnosti, moram sa njima da se nosim - kaže Đoković.

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Novak je u seriji od 21 pobede u nizu tokom koje je osvojio turnire u Sinsinatiju, US open u Njujorku i Šangaj, a Federer je u Pariz došao posle trofeja u rodnom Bazelu – na turniru nije baš blistao, ali jeste došao do titule. 

- Uvek sam uzbuđen kada treba da igram sa Đokovićem. Došao sam u Pariz bez ikakvih očekivanja – mislio sam da ću izgubiti prvi ili drugi meč jer sam bio preumoran posle Bazela. Moj prioritet je London, ali sada sam dogurao daleko ovde i želim da dam sve od sebe – nadam se da će sve "kliknuti", moram da budem najbolji u ključnim trenucima. On je ponovo u neverovatnom naletu, ali nadam se da ću mu zadati muke - objašnjava Federer, koji je odigrao odlično u četvrtfinalu i pobedio Keija Nišikorija sa 6:4, 6:4.

Rodžer juri svoju 100. titulu u karijeri, ali na talonu je i borba za mesto broj 1. Na Rejs listi Novak trenutno ima 7.445 bodova, a Federer 5.660.

- Ovaj turnir je veliki i važan, a ja još nisam ispunio svoju misiju da budem broj jedan na kraju godine, to je i dalje u igri. Cilj mi je da budem prvi na kraju godine - kaže Đoković, koji će u ponedeljak biti na vrhu ATP liste prvi put posle dve godine.

Nova, epizoda broj 47 velikog rivalstva gledajte na Sport klubu od 16.30, a prethodno vas od 14 sati čeka prvo polufinale između Karena Hačanova i Dominika Tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading