Sat igre dovoljan da se Federer plasira u četvrtfinale Majamija

Autor: Sportklub

Sport

27.03.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju, pošto je savladao Rusa Danila Medvedeva u dva seta 6:4, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

S obzirom da je ovo bio duel petog i 15. na ATP listi očekivao se zanimljiv duel, iako je Federer bio favorit. U prvih osam gemova vodila se ravnopravna borba, tačnije obojica su bili sigurni na servisima i u tom delu igre nije bilo ni brejk šansi, a čak se ni do izjednačenja nije dolazilo. Međutim, u devetom gemu prva brejk prilika za Švajcarca, koju koristi i stiče veliku prednost. Ispostaviće se da je taj trenutak prelomio meč. U narednom gemu servirao je uspešno za prvi set, iako je Rus imao tri vezane brejk prilike.

Taj gem je bio poslednji znak otpora Medvedeva, koji je praktično kapitulirao već u prvom gemu drugog seta, kada je Federer iskoristio i drugu brejk loptu. Brejk šansi nije bilo sve do sedmog gema, u kojem je Medvedev na svoj servis imao 40:15, ali Federer osvaja četiri vezana poena i dolazi do trećeg brejka iz isto toliko brejk lopti. Sa stopostotnom realizacijom brejk prilika je i završio meč, pošto je u narednom gemu uspešno servirao za 6:2.

U četvrtfinalu Švajcarac će odmeriti snage sa Kevinom Andersonom, kojeg je pobedio na pet od šest međusobnih duela, a jedini trijumf Južnoafrikanac je zabeležio u četvrtfinalu Vimbldona i to posle preokreta pošto je gubio 2:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading