(FOTO) RADI SE PUNOM PAROM: Sportski savez Srbije u Subotici

Autor:

Sport

18.09.2020

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski savez Srbije nastavio je sa svojim redovnim aktivnostima, obilascima teritorijalnih sportskih saveza i održavanje panel diskusija.

RepublikaFoto: SSS
Sastanak Sportskog saveza Srbije

Tako su ovoga puta gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, primili u Gradskoj kući predstavnike Sportskog saveza Srbije, predsednika Davora Štefaneka, generalnog sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika profesora Nenada Đurđevića. Sastanku su prisustvovali i sportski direktor Rvačkog kluba "Spartak"  Sreten Damjanović i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je istakao da su Subotičani ponosni na olimpijskog šampiona Davora Štefaneka koji predsedava Nacionalnim sportskim savezom.

- Ovaj grad iznedrio je mnoge vrhunske sportiste. Mnogi sadašnji i budući subotički šampioni su danas okupljeni oko Sportskog saveza Subotice, koji uspešno predvodi generalni sekretar Dejan Vuković i njegov tim. Sa skoro 150 sportskih klubova, društava i saveza, subotička krovna sportska organizacija je među najaktivnijim u Srbiji, sa ponosnom tradicijom koja je počela u ovom obliku 1961. godine - naglasio je Stevan Bakić.

RepublikaFoto: SSS
Sastanak Sportskog saveza Srbije

Grad Subotica je poslednjih godina, kako je istakao, imao odličnu saradnju kako sa nacionalnim, tako i sa lokalnim savezom i ona će se u narednom periodu nastaviti.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se novoizabranom gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i svim čelnim ljudima u Subotici i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti kako bi se sport u Subotici podigao na još viši nivo.

RepublikaFoto: SSS
Sastanak Sportskog saveza Srbije

- Pripala mi je čast da vodim Sportski savez Srbije pre tri godine i mislim da to dobro radim zajedno sa  mojim saradnicima a na prvom mestu uz pomoć generalnog sekretara Gorana Marinkovića i mogu da obećam da ćemo da nastavimo dobru saradnju, da organizujemo panel diskusije, male sajmove sporta, kao što smo ove godine u Subotici koja je uvek izuzetan domaćin - rekao je Davor Štefanek.

RepublikaFoto: SSS
Sastanak Sportskog saveza Srbije

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, predstavnici Sportskog saveza Srbije održali su panel diskusiju za 13 teritorihalnih sportakih saveza, Bačkog okruga i opština i gradova u okolini. Tako su i savezi sa severa Vojvodine, nakon Pčinjskog i Braničevskog okruga, imali priliku da postave pitanja profesoru Đurđeviću i razmene iskustva. Profesor Đurđević je na predavanju istakao izmene u pravilnicima i još jednom skrenuo pažnju na detalje u vezi finansiranja sporta. Sportski savez Srbije nastaviće da organizuje panel diskusije i u ostalim okruzima Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading