Bokserska sala i ulica u Valjevu nosiće ime Slobodan Lazić

Autor: Tanjug, Republika

Sport

14.09.2020

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokserska sala u Valjevu, kao i jedna ulica u tom gradu, nosiće ime nedavno preminulog legendarnog bokserskog trenera Slobodana Lazića Cimera.

RepublikaFoto: BSS
Vujković, gradonačelnik Valjeva Gojković, T. Kačar, Borovčanin i Puzović... U gradskoj kući Valjeva

Inicijativu su podneli legendarni bokseri Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Ante Josipović i Damir Škaro, a prihvatili su je Bokserski savez Srbije i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

- Imali smo jedan dobar i konstrutivan sastanak, a sve je bilo u vezi sa inicijativom da Slobodan Lazić Cimer, bokserska legenda i naš sugrađanin dobije ulicu sa svojim imenom u ovom gradu. Dogovorili smo se da i bokserska sala koja se nalazi u centru grada, takođe ponese ime po njemu. Pričali smo i o tome da će grad da ćemo ponovo pomoći koliko budemo imali sredstava u budžetu za narednu godinu, a svako ćemo se potruditi da animiramo što više privrednika i zaljubljenika u boks da nam u tome pomognu - rekao je gradonačelnik Gojković posle sastanka u Valjevu.

Tadija Kačar istakao je da je Lazić zaslužuje poštovanje generacija koja dolaze.

- Kada se pomene ime Slododan Lazić, ono svakom izmami osmeh na lice zbog tošto je bio jedan divan čovek. Što se boksa tiče, bio je odličan bokser, a najviše se istakao kao trener i pedagog. Odmah smo krenuli u incijativu i boskeri iz bivših republika kojima je on bio trener na Olimpijskim igrama, gde su osvojili četiri medalje, svi su sa zadovoljstvom prihvatili i potencirali da mi probamo da namolmo rukovodstvo da se ta ideja realizuje. To je čovek koji zaslužuje najviše poštovanje od generacije koje dolaze - rekao je Kačar.

Predsednik Bokserskog savez Srbije Nenad Borovčanin zahvalio se gradonačelniku Valjeva na prihvatanju inicijative da jedna ljudska i sportska gromada poput Slobodan Lazića Cimera dobije ono što zaslužuje.

- On kao mlad čovek time pokazuje da neguje društvene i sportske vrednosti svojih starijih sugrađana koji su zadužili ne samo Valjevo, već i Srbiju. Bokserski klub Valjevo, prošlogodišnji ekipni šampion, ponovo će dobti podršku grada da nastavi svoj razvoj. Upravo smo o tome i razgovarali, da grad stane iza kluba i da to bude klub i sport koji je nekada bio ponos i dika grada. Mi kao Bokserski savez ćemo kroz opermu, rekvizite i u svemu što neophodno u organiazcionom smilu, pomoći da Valjevo ima jak bokserski klub - rekao je Borovčanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading