SPLIĆANI BI OPET DA DAVE SRBE!

Autor:

Sport

04.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čega se pametan stidi, time se budala ponosi, kaže stara narodna izreka. Međutim, ona pada u vodu kada na scenu stupi bolest koja ne napušta određeni deo populacije u Hrvatskoj. Najnovija epizoda šizofrenije dogodila se na svojevrsnom karnevalu u Kaštelu Sućurcu, u blizini Splita, gde je grupa momaka na posprdan način izvela skeč u kom je prikazan incident u kom su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Sve je izvedeno tako da se sa ruganjem podseti na ono što se dešavalo u kafiću na rivi.

RepublikaFoto: twitter.com/Mario Jurič
Riva u Splitu: Aleksandar Kralj

KAMION I BAJAGA

Hrvati su montirali kamion sa obeležjima Crvene zvezde na kojima su sedeli momci obučeni u crveno-bele dresove za improvizovanim stolom, kao u kafiću. Onda je u skeču usledio i napad maskiranih muškaraca, od kojih je jedan imao palicu, nakon čega je jedan od mladića u dresu Zvezde skočio u more. Baš poput golmana Aleksandra Kralja, koji se u Splitu na taj način spasao linča i ozbiljnijih povreda. Sve to ispraćeno je podsmehom okupljenih meštana, a da priča bude još bizarnija i bolesnija, u pozadini se mogla čuti pesma "Zvezda" Momčila Bajagića Bajage.

Dakle, iako je bilo Hrvata koji su javno osudili napad na vaterpoliste Crvene zvezde, dobar je deo onih koji su taj čin na ovaj način glorifikovali, a žrtve su postale predmet sprdnje. Zbog toga je direktor crveno-belih Igor Milojević kratko poručio komšijama da je vreme da neke bolesti izleče.

- Nisam kompetentan možda da pričam o ovakvim stvarima jer nisam neko ko dolazi iz oblasti psihijatrije. Njima je potreban ozbiljan lekar. Kad se Hrvati izleče, neka se jave. Ovo više nije izolovana priča. To se njima dešava ne samo u Splitu nego i u Zagrebu, Osijeku i da ne nabrajam. Ne mogu da verujem da neko toliko nema elementarnog poštovanja - rekao je Milojević za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Aleksandar Kralj

GOSPODA ZA NJIH

On je dodao da je siguran da među Hrvatima ima i dobronamernih ljudi, ali da je dešavanje iz Kaštela Sućurca dokaz da sa komšijama nešto nije u redu.

- Nismo ni mi ovde zlatni, ali u nekim stvarima smo gospoda za njih. Bar kad je reč o prepoznavanju sportista. Ima tamo i dobronamernih ljudi, ali smatram da su u manjini. Ponoviću, kad se izleče, neka se jave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading