Reakcija mladog košarkaša na Đorđevićev poziv: AUUUUUU

Autor:

Sport

03.06.2018

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Đorđević nedavno je objavio širi spisak igrača na koje računa za treći "prozor" kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine. Među 25 košarkaša našlo se i ime igrača Mege Nikole Miškovića.

RepublikaFoto: ABA liga
Nikola Mišković

Mladi krilni centar zaslužio je poziv selektora Srbije, uprkos tome što je donedavno bio na dužoj pauzi posle operacije skočnog zgloba.

Kaže da je ostao bez reči kada su mu javili da je stigao poziv.

- Dva, tri dana pre objavljivanja spiska, javili su mi iz kluba i moja prva reakcija je bila: "Auuuu".

- Ništa mi nije bilo jasno, ostao sam bez teksta. Nekoliko meseci ranije sam bio u gipsu, a sad mi se ovo dešava. Zaista najveća privilegija za svakog košarkaša. Jeste da je to širi spisak, ali nema ništa lepše nego kad saznaš da selektor računa na tebe - izjavio je za “Večernje novosti” Mišković.

RepublikaFoto: Kss.rs
Aleksandar Đorđević

Momak koji je prošlog avgusta sa Srbijom osvojio Evropsko prvenstvo za mlade I bio najkorisniji igrač turnira (MVP), kaže da je stekao važno iskustvo u minuloj sezoni, pošto mu je trener Dejan Milojević ukazao poverenje.

- Kad smo u polufinalu igrali sa Partizanom imao sam duele sa Novicom Veličkovićem. Mislim da to može samo da mi pomogne. On je nekada bio u dresu Real Madrida... Iz takvih situacija izvlačim samo korist definitivno - naveo je sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Dejana Miškovića.

- Stručni štab mi je mnogo pomogao. Trener Dejan Milojević je imao ogromno poverenje u mene. Pustili su me da igram posle pet meseci pauze. Dobio sam veliku šansu i značajnu minutažu, tako da sam prezadovoljan - naveo je Nikola Mišković, najmlađi igrač na spisku Aleksandra Đorđevića.

Reprezentacija Srbije igraće protiv Gruzije, 29. juna u Tbilisiju, dok ih tri dana kasnije očekuje duel sa Nemačkom u Novom Sadu. Okupljanje "orlova" zakazano je za 15. jun u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading