Eksplozija Ognjena Dobrića protiv Partizana: Od Gvozdena do trojkaša!

Sport

31.01.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heroj derbija 18. kola ABA lige između Crvene zvezde i Partizana (86:74) bez ikakve sumnje je Ognjen Dobrić, koji je ubacio čak šest trojki koje su slomile otpor crno-belih. Međutim, nije oduvek Dobrić bio snajperista, nekada su Ognjena zvali Gvozden zbog izuzetno lošeg šuta. Tada u FMP Železniku trener mu je bio Milan Gurović.

RepublikaFoto: Starsport
Dobrić strahovito napredovao od dolaska u Zvezdu

- Kad sam došao, saigrači su Dobrića zvali Gvozden. Ja rekoh: "Momci, što Gvozden?" Oni kažu: "Pa treneru, videćete." Mi na treningu, on er bol jedan, drugi - svaku petu ubaci. Ja rekoh: "Sine, sad znam zbog čega te zovu Gvozden." Sedam posto za tri, ja to nisam video u životu. "Kako misliš da napreduješ?" On kaže da ne zna. "Evo, ja ću ti reći." I tako je i bilo. On stvarno ima jednu crtu isto u sebi, veliki je radnik, ima radnu etiku, hoće da radi, dobro je dete, mnogo dobar momak. Par puta smo se šalili, ono, za zeta da ga uzmeš. Stvarno, jedno divno stvorenje. Baš mi je drago da je tu, svojim radom je zaslužio - rekao je svojevremeno Gurović.

Dobrić je imao 86 odsto procenat šuta za tri poena

Dobrić je, međutim, skroman. Derbi je okončao sa 18 poena, a ističe da želi da iskoristi svaku priliku koja mu se ukaže.

- Pogodio sam neke šuteve, ali ne mislim da je to odlučilo pobednika. Dosta sam se posvetio treninzima tokom leta, na svemu sam radio, uključujući i šut. Trudim se da iskoristim svaku ukazanu priliku kako na treningu, tako i na utakmici - rekao je Dobrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading