"Fudbalski klub nam ne pruža finansijsku pomoć"

Autor:

Sport

17.04.2020

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrači košarkaškog kluba Bajern pristali su da im se do kraja juna plate smanje za 30 odsto zbog epidemije koronavirusa, a posle toga će se sa čelnicima kluba dogovoriti shodno situaciji na ekonomskom tržištu koja bude vladala.

RepublikaFoto: Starsport
Lorenco Braun i Vladimir Lučić

- Želeo bih da se zahvalim timu, čiji igrači su pristali da im se zarada smanji za 30 odsto. Na taj način ćemo biti u mogućnosti da zadržimo sve zaposlene u radnoj zajednici. Divno je što su igrači pokazali solidarnost u ovim teškim vremenima prema svojim saigračima, ali i celokupnom kolektivu. Zahvalio bih se upravnom odboru, kao i svim zaposlenima koji i dalje dolaze na posao. Naglasio bih da smo preduzeli sve mere koje je vlada predložila, radnici nose zaštitu, rade po šemi "Kurcarbajt" (skraćeno radno vreme) koju je država donela - rekao je generalni direktor košarkaškog kluba Bajern Marko Pešić.

On je istakao da i ako se košarkaški klub nalazi u sklopu fudbalskog kluba, u mnogim stvarima moraju samostalno da rade.

- Čitavu deceniju smo samostalni po pitanju načina rada i finansija. Znači sami smo odgovorni za sportski uspeh ili neuspeh i finansije. Zato vodimo računa o svemu, uključujući i o radnim mestima zaposlenih. Bilo nam je važno da zbog ovog vanrednog stanja niko od zaposlenih ne ispašta - zaključuje Pešić.

RepublikaFoto: instagram.com/fcb_basketball
Vladimir Lučić

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading