Decenijska bruka "Orlića": Srbija ispala u drugu ligu evropske košarke!

Autor:

Sport

20.07.2019

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Italije pobedili su Srbiju sa 86:63 na šampionatu Evrope za igrače do 20 godina. Italija će se protiv Poljske boriti za opstanak, a u diviziju B, sele se Srbija i Letonija koja je poražena od Poljske sa 82:68.

RepublikaFoto: fiba.com
Italijani su dominirali u svim segmentima igre

Srbija je jako loše otvorila i jako loše odigrala kompletnu utakmicu protiv Italije. Pritisak je okovao ruke pulenima Olivera Popovića, pa je Italija vodila sa 8:0, 24:10, a na kraju prve deonice sa 27:11. Nerešiva enigma za odbranu Srbije bio je Gabrijele Stefanini koji je u ovom periodu ubacio 10 poena.

Ništa se značajno nije promenilo u drugoj četvrtini. Podršku pomenutom Stefaniniju, pružio je Alesandro Pajola, pa su Italijani održavali stečeni kapital iz prve deonice. Jedini koji su bili koliko, toliko raspoloženi za igru u sastavu Srbije, bili su Marko Pecarski i Vuk Vulikić. Bilo je to malo, s obzirom da odbrana nije postojala. Na semaforu je pisalo 49:35 za Italiju.

Nada da bi se nešto moglo promeniti u nastavku meča ugašena je veoma brzo. Italija je mini serijom od 8:0 pobegla na 57:35 i u tom trenutku je bilo jasno da je potrebno da se desi čudo pa da izabranici Olivera Popovića stignu do pobede. Čuda se u sportu dešavaju, ali retko. Srbija je ispala u B diviziju, a podsećanja radi u B diviziju je ispala u ženska juniorska reprezentacija Srbije, generacija U18...

Najefikasniji u sastavu Italije bili su Gabrijele Stefanini sa 27, Alesandro Pajola sa 19 i Mikele Ebeling sa 10 poena. Bolji od ostalih u sastavu Srbije bili su, Marko Pecarski sa 15 i Vuk Vulikić sa 14 poena.

Selekcija Srbije do 20 godina poslednji put šampion Evrope bila je 2015. godine, a prethodno 2007. i 2008.

U razigravanju od 5. do 8. mesta, Turska je pobedila Veliku Britaniju 104:87, pa će za peto mesto igrati protiv Litvanije koja je od 86:93 za 36 sekundi stigla do 94:93 protiv Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading