SUDIJA SRĐAN JOVANOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: ČAST MI JE ŠTO ME POREDE S MAŽIĆEM

Autor:

Sport

10.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Mažić (45) dobija dostojnog naslednika. Naš najbolji sudija probio je led na međunarodnoj sceni sebi i svojim kolegama, a kada je opravdao poverenje, stigao je do najvećih visina. Njegovim stopama uveliko je krenuo i Srđan Jovanović (32), koji se dokazuje na utakmicama pod okriljem UEFA.

RepublikaFoto: Starsport
Srđan Jovanović

Arbitar iz Beograda delio je u četvrtak pravdu u Ligi Evrope između Rapida i Viljareala (0:0), a u istom takmičenju sudio je i u pobedi slavnog Milana na gostovanju Didelanžu (1:0). Jovanović u razgovoru za Srpski telegraf ne krije da mu prija upoređivanje sa Mažićem, ali ističe da ima svoj put.

PRETPLAĆEN NA ŠPANCE

- Kome ne bi prijalo da ga upoređuju sa jednim od pet najboljih sudija na svetu. Pritom je Milorad naš čovek. Na meni je da opravdam čast koja mi je ukazana sa 32 godine. Mislim da nešto znači to što me UEFA delegira za Ligu Evrope. Interesantno, već dva puta sam sudio Viljarealu jer sam bio na terenu i prošle godine protiv Astane (3:1) - iskren je Jovanović.

Osim kod UEFA, sudija rodom iz srpske prestonice dobio je priliku i kod FIFA. Pravdu je delio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u odmeravanju snaga Portugala i Farskih ostrva (5:1).

Milorad Mažić

BEZ TREME

- To mi je za sada najdraži meč u karijeri. Em što su bile kvalifikacije za Mundijal, em što je igrao prvak Evrope predvođen Kristijanom Ronaldom. Ali nisam imao tremu. Između prvog i poslednjeg zvižduka svi igrači su mi isti. Za sve se spremam na isti način. Pred meč se uvek edukujem ko su zvezde oba tima, ko je glavni na terenu, a ko prgave naravi, da bih znao kako da se postavim - prisetio se Jovanović meča na kojem je as Juventusa postigao het-trik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading