Razigrani crno-beli zgromili Rad: Partizan lako do nova tri boda, blistava partija Stevanovića!

Autor:

Sport

18.08.2019

18:59 >> 19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana zabeležili su treću pobedu u Linglong Superligi Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Dominirao je danas... Filip Stevanović

Izabranici trenera Save Miloševića pobedili su ekipu Rada sa 3:0 golovima koje su postigli Ognjen Ožegović i dvostruki strelac Filip Stevanović.

Crno-beli su u meč ušli posle teškog gostovanju u Turskoj, na kojem su, uz poraz, uspeli da obezbede plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener Partizana zbog toga je malo promešao karte, u prvoj postavi su bili Pešukić (debitovao), Vujačić, Lutovac, Ožegović.

Milošević je odlučio da odmori Nemanju R. Miletića, Zorana Tošića, Takumu Asana, Slobodana Uroševića, Umara Sadika i Bojana Ostojića. 

Partizan je bio bolji od početka susreta. Izabranici trenera Save Miloševića bili su agilniji, konkretniji, Rad je pokušavao nešto više da uradi iz kontre, ali nisu to dobro činili.

RepublikaFoto: Starsport
I on je pogodio danas... Ognjen Ožegović

Crno-beli su kontrolisali igru, posebno se u nekoliko navrata istakao napadač Ognjen Ožegović koji je u prvig sat vremena igre bio najopasniji po mrežu gostiju sa Banjice.

Igrao se 25. minut kada je Partizan došao do prednosti. Lutovac je odlično centrirao pred gol „građevinara“, Ožegović je skočio i poslao loptu glavom u mrežu Rada za 1:0.

Imao je Ožegović osam minuta kasnije posle kontre novu priliku, Lutovac ga je opet proigrao, izbio je sam pred golmana Markovića ali nije bio koncentrisan u odsudnim momentima, nije precizno šutirao i šansa je propala.

Ožegović je mogao nešto više i u 43. minutu, dok sa druge strane, Rad je delovao krajnje nemoćno o čemu svedoči podatak da nisu uputili šut u okvir gola celo poluvreme.

Ništa bolji nisu bili ni u nastavku, Partizan je nastavio sa kontrolom igre, bili su svesni da im minimalna prednost ne donosi previše sigurnosti i otuda su kidisali kako bi povisili prednost i obezbedili pobedu.

Zdjelar i Filip Stevanović su u 53. i 60. minutu najavili ono što je usledilo samo pet minuta kasnije. Stevanović je u tom 60. minutu prošao dvojicu igrača, ali je šutirao preko prečke.

Ognjen Ožegović je u 61. minutu posle akcije po desnoj strani ponovo bio u prilici, šutirao je glavom, prečka je spasla goste sa Banjice.

Ono što je 16-godišnji Filip Stevanović uradio u 65. minutu podiglo je sve na noge na stadionu Partizana. Uzeo je loptu na 20 metara od gola, krenuo u solo akciju, driblao je jednog za drugim igrače odbrane Rada, a onda raspalio po lopti i poslao je u mrežu za 2:0!

Bilo je već tada jasno da bodovi ostaju u Humskoj, Rad je delovao nekako klonulo, bez energije, a Partizan je nastavio da ređa prilike.

RepublikaFoto: Starsport
Poruka "Grobara"

Lazar Pavlović, koji je u 68. minutu zamenio Sejdubu Sumu, mogao je u 73. i 75.minutu da postigne makar jedan gol. Imao je dobre prilike, ali je jednom izblokiran, a drugi put je Dušan Marković dobro reagovao.

Ipak, u samom finišu posled nove akcije koja je krenula sa desne strane, lopta se odbila do Filipa Stevanovića koji je opet bio na pravom mestu. Sa desetak metara od gola šutirao je preciznio za konačnih 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading