JUGOVIĆ ODUŠEVLJEN HEROJSKIM PODVIGOM LIVERPULA: GENIJALNI ARNOLD PRODAO BARSELONI FORU S MALOG FUDBALA!

Autor:

Sport

09.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je u svojoj kolevci na čuvenom Enfildu u utorak uveče demonstrirao svu svoju nepredvidivost, lepotu i moć! Način na koji je Liverpul u polufinalu Lige šampiona bacio na kolena Barselonu, pobedivši je s neverovatnih, i do tada nezamislivih, 4:0 posle poraza od tri razlike u Kataloniji, prepričavaće se decenijama.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Jugović

Ali šta tek reći za genijalnost 20-godišnjeg Trenta Aleksander-Arnolda, koji je u 79. minutu strašnom asistencijom iz kornera, onako brzinski, na kvarnjaka spojio s golom Origija dok se Barsina odbrana još nameštala i trasirao "redsima" put u veliko finale 1. juna u Madridu.

Neprocenjivi su tek zabezeknuti izrazi lica Mesija, Suareza i Pikea, koji su se međusobno gledali i poput dece koja igraju fudbal ispred zgrade pitali: "Da li je moguće da nam je prodao ovakvu foru?".

LEPOTA FUDBALA

Oduševljen lucidnim potezom i herojskim podvigom Liverpula bio je i legendarni Vladimir Jugović (48), koji je u razgovoru za Srpski telegraf sumirao utiske o čudu koje se dogodilo na Enfildu 7. maja 2019. godine.

- To su fascinantne stvari gde fudbal dobija na popularnosti i u tome leži sva njegova draž, jer je nepredvidiv. To je ta njegova lepota, kada se dešavaju ovakvi preokreti, koji vraćaju publiku na stadion. Bilo bi dosadno da se unapred zna ishod. Setimo se samo kako je Barselona izbacila Pari Sen Žermen sa 6:1, posle poraza od 4:0 u Parizu. Sada je to njima uspeo da učini Liverpul. Drago mi je zbog njih i zbog Klopa - počinje priču bivši as, koji je s Juventusom bio prvak Evrope 1996. godine.

VELIKI IGRAČ

Popularni Juga nije štedeo reči kada je u pitanju golobradi Arnold. Iako smo uporno potencirali da se od desnog beka ne očekuje takvo majstorstvo i doza drskosti u trenucima kada se lomi meč, Jugović nam je u svom stilu, smirenim tonom, objasnio:

- Ono što je Arnold uradio obično viđamo na malom fudbalu, jer nije lako iz koraka dodati loptu u srce peterca. Nije lako pod pritiskom napraviti takvu stvar. Suština je da danas nema razlike između desetke i desnog beka. Toliko su igrači napredovali u svim fazama, da ako ne znaju sve sa loptom, ne mogu da igraju fudbal. Njegov potez ostaće upamćen jer je demonstrirao genijalnost i pribranost u teškom trenutku - završio je priču Jugović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading