AMERIČKI SPORTSKI PROGNOZER GAĐA POBEDNIKE LIGA BEZ GREŠKE

Autor: sportske.net

Sport

19.08.2017

08:26 >> 09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nejt Silver, čovek koji u dlaku gađa predsedničke izbore i svojim statističkim modelom važi za gurua prognoza, bavio se evropskim fudbalskim ligama. Evo kako će izgledati vrh tabela u vodećim takmičenjima.

Novi šampion Engleske biće Mančester junajted, tvrdi Silver

Za Nejta Silvera ste verovatno čuli ako pratite američku politiku, u pitanju je čovek koga zovu kralj prognoza, a postao je slavan nakon što je predvideo tačno pobedu Baraka Obame na izborima u 49 od 50 država, tačnije ishod pomenutih izbora. Isto je utadio četiri godine kasnije, nije u pitanju nikakav prorok, već statističar koji osim politike nudi prognoze iz sportova, specijalista je za bejzbol.

Silver je urednik na ESPN, ove godine se okušao u fudbalu, predvideo je trijumf Mančester Junajteda u PL ispred Čelsija i Sitija. U Španiji će krunu zadržati Real ispred Barselone i Atletika, u Nemačkoj, Bajern, dok će Dortmund biti drugi, trećie mesto je rezervirano za Lajpcig.

Međutim, sada će neko reći da je to opšte poznato, ali Silver detaljno, na osnovu statistike razrađuje svoje modele. 

Čini se da bi Serija A mogla da bude najzanimljivija ove sezone. Silver smatra da Juventus neće imati rivala, osvojiće 83 boda, devet više od Napolija i Rome, koji će biti drugi i treći. U Ligu šampiona će po njemu i Inter, Milan će biti peti, Lacio šesti.


Američki "guru" prognoza u opširnoj analizi dolazi do zaključka da će Juventusu biti potrebno značajno manje bodova nego prošle godine jer po njemu, Roma i Napoli ne mogu da ponove rezultate od prošle sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading