ZADATAK ZA 2. RAZRED GRMI NA MREŽAMA! Jana je kupila slikovnicu za 100 dinara, dobila je kusur od 25, koliko košta slikovnica?!

Autor: informer.rs

Razonoda

30.10.2019

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednan zadatak iz matematike za drugi razred osnovne škole pošteno je namučio daleko starije, pa se na Fejsbuku razvila prilično burna rasprava oko tačnog odgovora, ali i pitanja!

Foto: facebook.com/Sanja Gavran

"Muko moja, matematika udžbenik, 2. razred. 'Jana je u knjižari kupila slikovnicu koja košta 100 dinara. Prodavačica joj je vratila kusur 25 dinara. Koliko košta slikovnica koju je Jana kupila?'" – stoji u ovoj objavi uz sliku zadatka za čijim se tačnim odgovorom još traga.

Odgovori su išli od 25, 75, 100 ili čak 125 dinara!

U komentarima pokušavaju da odgonetnu odgovor za ovaj matematički zadatak, neki od njih misle da je reč o trik pitanju, kako bi se razvijale logičke sposobnosti učenika, dok drugi imaju duhovite odgovore poput "Amateri, Jana je dobila 25 odsto popusta" ili "Odbili joj PDV".

"Prodavačica-25din=manjak u kasi", ređali su se komentari na drugoj Fejsbuk grupi, budući da se zadatak nezamislivom brzinom širi društvenim mrežama.

Neki se pitaju i "Postoji li novčanica od 125 dinara?", a ima i onih koji bi želeli da znaju šta učiteljica smatra tačnim odgovorom.

"Sad će Jana ovde da osvane na video snimku kako je prevarila prodavačicu", jedan je od komentara, onda kada su odrasli prestali da domišljaju odgovor i počeli da svemu daju duhoviti ton.

Ako pažljivo čitate zadatak dobićete odgovor upravo u samom tekstu. Naime, u prvoj rečenici stoji da je "Jana u knjižari kupila slikovnicu koja KOŠTA 100 dinara". Dakle, trik pitanje ili štamparska greška?

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading