Kako da se hranite zdravo iako živite brzim tempom?

Autor: Republika

Lifestyle

29.07.2017

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tehnologija olakšava život na razne načine. Međutim, zbog nje je život i složeniji, užurbaniji i zahtevniji, što ostavlja veoma malo vremena za zdrav način života. A s druge strane, našem organizmu su vežbanje i dobra ishrana najpotrebniji baš kada smo pod najvećim stresom i sa najviše obaveza.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ne bi trebalo da dozvolimo da nam brzi tempo života ugrozi zdravlje

Zbog toga , donosimo vam pet saveta kako da budete zdravi uprkos brzom tempu života:

1. PRIPREMAJTE OBROKE UNAPRED: Probajte da skuvate nekoliko različitih jela tokom vikenda i podelite ih u različite posude kako biste mogli samo da ih uzmete i ponesete sa sobom tokom nedelje. Isto tako, držite užinu kao što je orašasto voće, sušeno meso i voće u kesicama određene veličine.
2. SASTAVITE JELOVNIK: Odvojite 20 minuta da sastavite jelovnik sa brzim jelima koje možete jesti tokom nedelje. To znači da kad kupujete hranu, kupujete ono što vam je potrebno i kad je vreme da se pripremi večera, već znate šta ćete praviti i šta vam je potrebno.
3. NE ZABORAVITE DORUČAK: Balansiran i hranljiv doručak će vas obezbediti za ceo dan i dati vam energiju i stabilan nivo šećera. Birajte smutije pakovane sa svežim voćem i čak i nekim povrćem, ili potopite preko noći ovas ako nemate vremena.
4. JEDITE I DRŽITE SASTANKE: Probajte da isplanirate sastanke uz ručak sa klijentima ili zaposlenima da biste bili sigurni da ćete jesti u vreme ručka. Ili još bolje, organizujte šetnju do restorana da biste udahnuli malo svežeg vazduha i malo provežbali. Izbegavajte da jedete za radnim stolom, jer je preveliko iskušenje da grickate nešto a da toga niste svesni i da u tome preterate.
5. VODITE RAČUNA O UNOSU DOVOLJNO TEČNOSTI: Držite flašicu (flašu) vode na radnom stolu i pijuckajte tokom celog dana. Dopunjavajte bocu na najdaljoj česmi, kako biste napravili kratku pauzu i malo prošetali.

ŠTA JOŠ POMAŽE?

Ograničite unos zašećerenih energetskih i gaziranih napitaka, jer vam od toga brzo skače nivo šećera u krvi a zatim naglo pada, usled čega postajete letargični i neproduktivni. Takođe dodaju nepotrebne kalorije - a ako tokom većeg dela dana sedite za radnim stolom, nećete sagoreti te ekstra kalorije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading