Uživajte uz posno na Veliki petak: Rižoto sa blitvom odlično ide i sam, ali i kao dodatak uz ribu
Uz ovakav rižoto idealno ide reš pečena pastrmka ili oslić.
Potrebno je:
150 g blitve, ulje, so, biber, pirinač, crni luk.
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti blitvu dok ne svene pa onda dodati i crni luk i dodati pirinač da pokupi masnoću. Zatim mu dodati beli luk, pa još malo dinstati uz neprestano mešanje. Kada osećate da pirinač zagoreva dodati vrelu vodu, so i biber i pustite neka se sve krčka dok se pirinač lepo skuva. Pazite da vam jelo ne prigori, pa ga svakih par minuta promešajte.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)