"NAPAD BEZ PRESEDANA" Amerikanci očekuju osudu iranskog napada na Izrael u Savetu bezbednosti UN

Autor:

Svet

14.04.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vud je istakao da UN imaju obavezu da ne dopuste da iranski napad prođe bez odgovora.

"NAPAD BEZ PRESEDANA" Amerikanci očekuju osudu iranskog napada na Izrael u Savetu bezbednosti UN

Foto: Shutterstock

Iranski napad na Izrael zaslužuje odgovor i SAD očekuju da svih 15 članica Saveta bezbednosti UN osude ovaj napad, rekao je zamenik američke predstavnice pri UN, Robert Vud, na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN povodom iranskog napada na Izrael.

On je istakao da UN imaju obavezu da ne dopuste da iranski napad prođe bez odgovora.

- Juče smo videli napad bez presedana na Izrael od strane zemlje koja je nameravala da uništi (Izrael). Takav napad je bez presedana. Nadamo se da ćemo na ovom sastanku videti potpunu osudu svih 15 članova ovih neviđenih napada na Izrael - rekao je Vud. 

On je naglasio da će u narednim danima SAD istražiti dodatne mere kako bi se Iran držao odgovornim za napad pred Ujedninjenim nacijama, kao i da će smatrati Teheran odgovornim za postupke svojih posrednika.

Američki zvaničnik je poručio da SAD žele da se regionalne tenzije smanje, ali da ne znaju koji će biti sledeći potezi Izraela i Irana, prenosi Rojters.

Sednica Saveta bezbednosti UN održava se na zahtev Izraela, nakon što je u noći između subote i nedelje Iran lansirao više stotina dronova i projektila ka Izraelu u znak odmazde zbog izraelskog napada na diplomatsku misiju Irana u Damasku.

Podsetimo, Iranska islamska revolucionarna garda (IRGC) saopštila je u subotu uveče da napada teritoriju Izraela kao odgovor na napad na iranski Konzulat u Siriji početkom aprila. Napad je prema različitim izvorima izveden sa nekoliko stotina projektila i bespilotnih letelica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading