OVO JE MAJKA HEROJ! U napadu terorista dok je bila na izdisaju svoju bebu dobacila dvojici potpunih stranaca!

Autor:

Svet

14.04.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aš umrla kao heroj, u poslednjim sekundama svog života sačuvala je svoju devetomesečnu ćerku Herijet.

OVO JE MAJKA HEROJ! U napadu terorista dok je bila na izdisaju svoju bebu dobacila dvojici potpunih stranaca!

Foto: Instagram/ _ashgood_

Nedavni napad u tržnom centru u Sidneju ostavio je veliki trag žrtava, među kojima se ističe 38-godišnja mama Aš Gud. Ona je, prema navodima australijskih medija, preminula nakon što je herojski spasila svoju devetomesečnu ćerku Herijet, bacajući je dvojici potpunih stranaca kako bi je zaštitila od napadača. Njena hrabrost i nesebičnost su izazvale veliko divljenje i ganule mnoge, a prijatelji su se oprostili od nje rečima:

"Bila si anđeo, dobra duša. Voleli smo da provodimo vreme sa tobom. Molimo se da tvoja devojčica prođe kroz sve ovo".


Herojski čin u poslednjim trenucima

Muškarci koji su uzeli bebu su ispričali kako im je mama Aš bacila dete, koje je takođe bilo povređeno, dok je krv curila iz njenih usta. Oni su brzo reagovali, pokušavajući da zaustave krvarenje i pruže pomoć bebi, koja je izgledala prilično loše.

- Samo smo vikali da uzmemo odeću, majice i da nam pomognu da zaustavimo krvarenje bebe. Bilo je puno krvi na podu. Nadam se da je beba dobro - rekli su oni juče nakon napada.


Napad na tržni centar u Sidneju

Napad na tržni centar Vestfild u Bondi Džankšn dogodio se u subotu popodne, a policija je identifikovala 40-godišnjeg Džoela Kočija kao počinioca.

Iako su mnogi bili zabrinuti za moguće terorističke motive, pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa Entoni Kuk je istakao da je napadač patio od mentalnih problema te da napad nije tretiran kao teroristički akt.
 

Posledice napada

U napadu je ubijeno šest osoba, pet žena i jedan muškarac, dok je 12 povređenih prevezeno u bolnicu, među kojima je i devetomesečno dete čija je majka, Aš Gud, tragično preminula tokom napada. Pomoćnik komesara policije je takođe otkrio da su dve od šest žrtava bile iz inostranstva i nemaju porodicu u Australiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading