ŽESTOK UKRAJINSKI NAPAD NA ZAPOROŽJE: Oglasio se ruski Istražni komitet (VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim podacima, preminulo je deset osoba, među kojima troje dece.

ŽESTOK UKRAJINSKI NAPAD NA ZAPOROŽJE: Oglasio se ruski Istražni komitet (VIDEO)

Foto: X/Adry.W.2 Giardiniere- Россия-Твиттер/Printscreen

Istražitelji će istražiti granatiranje Tokmaka u regionu Zaporožja od strane ukrajinskih oružanih snaga, koje je rezultiralo poginulima i povređenima, prenosi Istražni komitet Rusije na svom Telegram kanalu.

Ranije u petak, guverner Zaporoške oblasti, Jevgenij Balicki, izvestio je o granatiranju ukrajinskih oružanih snaga u stambenom sektoru Tokmaka sa stambenim zgradama.

Prema poslednjim podacima, preminulo je deset osoba, među kojima troje dece, a 13 žrtava je hospitalizovano. Kasnije se saznalo da je iz ruševina spaseno još petoro ljudi, svi su živi, ali su povrede različitog stepena.

- Oružane snage Ukrajine pucale su na naselje Tokmak u Zaporoškoj oblasti. Istražitelji ruskog istražnog komiteta će utvrditi okolnosti incidenta, a radnjama svih umešanih biće data pravna ocena - navodi se u saopštenju ruskog Istražnog komiteta.

Podsetimo, pre nekoliko dana ruska državna korporacija za nuklearnu energiju, Rosatom, optužila je ukrajinsku vojsku za pokretanje serije napada na nuklearnu elektranu Zaporožje, koja se nalazi pod ruskom kontrolom. Korporacija je izvestila da su tri člana osoblja povređena u napadima. 


Rosatom je saopštio da su nivoi radijacije u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi, koja poseduje šest reaktora, i dalje normalni i da nije bilo značajne štete. Ruska vojska je zauzela elektranu u ranim nedeljama invazije na Ukrajinu 2022. godine. Obe strane su razmenile optužbe za napade na elektranu i okolna područja, podižući rizik od nuklearne katastrofe. Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) ima osoblje na terenu i potvrdila je izveštaje o detonaciji drona, apelujući na obe strane da se suzdrže od akcija koje bi ugrozile nuklearnu bezbednost. Generalni direktor IAEA Rafael Grosi naglasio je potrebu za uzdržanošću kako bi se sprečili dalji incidenti koji bi mogli ugroziti nuklearnu sigurnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading