JOŠ JEDAN EFIKASNI UDAR RUSKIH SNAGA: Ovako je uništen S-300 (VIDEO)

Autor:

Svet

12.04.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moćan istovremeni dolazak dve rakete sa različitim bojevim glavama

JOŠ JEDAN EFIKASNI UDAR RUSKIH SNAGA: Ovako je uništen S-300 (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U popodnevnim satima na internetu su se pojavili snimci još jednog efikasnog udara Oružanih snaga Rusije na položaj neprijateljske protivvazdušne odbrane jugozapadno od grada Iljičevska u Odeskoj oblasti, snimljen iz izviđačkog drona.

Usled dolaska uništen je jedan lanser S-300, došlo je do detonacije njegove municije. Još jedan lanser, kao i radar za osvetljenje i navođenje 30N6, pogođeni su gelerima i onesposobljeni.

Skreće se pažnja na udaljenost mete od linije fronta – najbliži ruski položaji na Tendrovskoj ražnji bili su udaljeni 75 km, a "kopno" u Hersonskoj oblasti više od 100 km.

Prilikom posmatranja videa, primećuje se skoro istovremeni dolazak dve rakete sa različitim bojevim glavama - visokoeksplozivne fragmentacije i kasete, povećavajući time verovatnoću da pogode neprijateljsku opremu.

Sve ovo ponovo govori o porastu izviđačko-vatrenih sposobnosti Oružanih snaga Rusije za uništavanje neprijateljskih sistema PVO u oblastima udaljenim od LBS. Što, naravno, utiče na sposobnost ukrajinskih oružanih snaga da se suprotstave ruskim napadima na kritične ciljeve na teritoriji koju kontroliše kijevski režim.

S-300 je vrlo moćni raketni sistem zemlja-vazduh koji je razvio Sovjetski Savez tokom 1970-ih i 1980-ih godina. Ovaj sistem je dizajniran da štiti velika područja od vazdušnih napada, uključujući i vojne baze, gradove i industrijske centre. S-300 se smatra jednim od najnaprednijih sistema PVO (protivvazdušne odbrane) u svetu.

Glavne karakteristike S-300 uključuju visoku preciznost ciljanja, veliki domet, sposobnost istovremenog praćenja i gađanja više meta, kao i sposobnost dejstva u uslovima ometanja. Sistem se sastoji od različitih komponenti, uključujući lansere raketa, radarske stanice za otkrivanje i praćenje ciljeva, komandno-kontrolne centre i druge prateće opreme.

S-300 je korišćen u različitim konfliktnim situacijama širom sveta, a mnoge zemlje i danas koriste ili planiraju da nabave ovaj sistem radi jačanja svoje protivvazdušne odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading