ŠREDER IZGUBIO DUGOGODIŠNJI SPOR: Tužio tabloid zbog intervjua sa Navaljnim, koji je otkrio da prima tajne isplate iz Moskve

Autor:

Svet

11.04.2024

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gerhard Šreder je bio kancelar Nemačke od 1998. do 2005. godine.

ŠREDER IZGUBIO DUGOGODIŠNJI SPOR: Tužio tabloid zbog intervjua sa Navaljnim, koji je otkrio da prima tajne isplate iz Moskve

Foto: YouTube/phoenix/Printscreen

Sud je odbacio tužbu bivšeg nemačkog kancelara, Gerharda Šredera, protiv nemačkog tabloida Bild. 

Šreder se obratio sudu nakon što je list objavio intervju sa ruskim opozicionim liderom, Aleksejem Navaljnim, u oktobru 2020. u kojem je Šredera nazvao "Putinovim potrčkom koji štiti ubice".

Navaljni je, takođe, izneo tvrdnju da bivši kancelar prima "tajne isplate" od ruskih vlasti.

- Ovo je moje lično mišljenje kao advokata koji već nekoliko godina istražuje Rosnjeft i Gasprom. Nemam dokument koji crno na belo kaže: "Evo, gospodine Šreder, ovo je vaša aktovka puna novca." Ali ne sumnjam da Šreder prima skrivene isplate - rekao je on u tom materijalu.

Foto: Tanjug/AP Alexander Zemlianichenko

Aleksej Navaljni

Šreder nije tužio samog Navaljnog, ali je zahtevao da Bild ne širi "neosnovane optužbe". Takođe je zapretio tužbama protiv drugih publikacija koje bi ponovo štampale delove intervjua.

Kako Bild primećuje, tužbu je 8. marta odbio Regionalni sud u Hamburgu. Sada kada je prošao rok za podnošenje žalbe, odluka je stupila na pravnu snagu, a Šreder će morati da snosi troškove dugogodišnjeg pravnog spora.

Gerhard Šreder je bio kancelar Nemačke od 1998. do 2005. godine. Nakon ostavke, bio je na čelu odbora direktora kompanije koja upravlja projektom Severni tok. Od septembra 2017. do maja 2022. Šreder je bio predsednik upravnog odbora Rosnjefta. Zapadni mediji su ga više puta nazivali bliskim prijateljem Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading