SVE ŠTO PRIČA JE FARSA? Netanjahu se OBRUKAO u najnovijoj anketi kod Izraelaca, evo šta zaista misle o ratu u Gazi

Autor:

Svet

08.04.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci često menjaju mišljenje o potezima svoje vlade otkako je počela operacija u Gazi

SVE ŠTO PRIČA JE FARSA? Netanjahu se OBRUKAO u najnovijoj anketi kod Izraelaca, evo šta zaista misle o ratu u Gazi

Foto: Tanjug/AP

Gotovo 50 odsto Izraelaca veruje da izraelski premijer Benjamin Netanijahu deluje iz političkih motiva, odnosno interesa, pokazuju rezultati anekte koja je sprovedena šest meseci nakon početka rata u Pojasu Gaze.

Anketa Kanala 12 pokazuje da 49 odsto Izraelaca veruje da Netanijahu deluje iz političkih interesa.

Anketa je takođe pokazala da Netanijahuov glavni protivnik, predsednik Nacionalnog jedinstva Beni Ganc gubi prednost u odnosu na premijera usred tekuće frustracije zbog načina na koji izraelska vlada vodi rat, kao i zbog njenog neuspeha da obezbedi oslobađanje više od 100 talaca koje drži Hamas od 7. oktobra, preneo je Tajms of Izrael.

Na pitanje da li izraelska vlada čini dovoljno da se oslobode taoci, 39 odsto ispitanika je odgovorilo pozitivno, a 56 odsto negativno.

Anketa pokazuje da bi 35 odsto Izraelaca glasalo za Ganca da se sada održe izbori, a 29 odsto za Netanijahua, dok je 39 odsto reklo da ne bi glasalo ni za jednog kandidata.

Kanal 12 navodi da je jaz između Ganca i Netanijahua bio 18 odsto pre dva meseca. Anketa je takođe pokazala da bi Netanijahuova koalicija dobila 47 mesta u Knesetu kada bi sada bili održani izbori, dok bi njegovi protivnici dobili 68 mesta.

Prema anketi, 46 odsto ispitanika smatra da bi Izrael trebalo da pokrene vojnu kampanju protiv militantne libanske grupe Hezbolah, dok 37 odsto daje prednost diplomatskom rešenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading